Ostrá antikampaň Pirátů. Odnesla to ODS s Topkou i komunisté

20.08.2012 12:11

Čas prázdnin se pomalu chýlí ke konci, což značí, že kampaň ke krajským a senátním volbám se pomalu dává do pohybu. Grafickou podobu předvolebních letáků v pondělí představila také Pirátská strana.

Ostrá antikampaň Pirátů. Odnesla to ODS s Topkou i komunisté
Foto: Martin Kovář
Popisek: Protestní pochod proti smlouvě ACTA Prahou

Piráti vsadili na léty osvědčenou strategii boje a zvolili jako formu antikampaň, v níž očerňují stávající parlamentní strany ve vztahu ke kvalitě výuky na středních školách. Vedení strany ovšem tvrdí, že nic není definitivní. „Zatím je to jen návrh centrálních letáků, který je nutno odsouhlasit. Jednotlivé krajské buňky by si pak samozřejmě mohly dělat vlastní letáky. Každopádně chceme propojit prvky našeho programu s útokem na stávající strany, abychom byli vidět,“ vysvětluje redakci záměry místopředseda Pirátů Mikuláš Ferjenčík. 

 

Není náhodou, že Piráti kritizují úroveň středního školství, navíc v době, kdy střední školy ztrácejí studenty, neboť žáci základních škol volí za účelem „přežití“ raději okamžitý nástup do méně kvalifikované práce, aniž by dále rozvíjeli své znalosti. „Studenti neumí pracovat s informacemi, máme program na to, abychom tento neduh odstranili,“ vysvětluje podstatu letáku Ferjenčík. Stana cílí antikampaň na střední školy také z jiného důvodu. V nedávných studentských volbách totiž získala 13% hlasů. Piráti vyčlenili na centrální kampaň celkem 110 tisíc korun.

Antikampaň je klasickým dovozním artiklem za Západu. Poprvé v roce 2006 tuto strategii naplno rozbalily ODS a ČSSD a své hlasy jim tehdy odevzdalo přes 63 % všech voličů. Od té doby je očerňovací kampaň nedílnou součástí v zásadě každého předvolebního boje. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …