Ostrava je město sportu a Baník patří do ligy, vykládal nám europoslanec

29.04.2014 19:39

Europoslanec Vojtěch Mynář je vedle svého angažmá v Bruselu také věrným fanouškem fotbalového klubu Baník Ostrava. V krátkém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se rozpovídal nejen o významu svého oblíbeného domácího klubu, ale i o významu titulu Evropské město sportu, kterým je nyní právě Ostrava.

Ostrava je město sportu a Baník patří do ligy, vykládal nám europoslanec
Foto: Radim Panenka
Popisek: Vojtěch Mynář, europoslanec za ČSSD

Pane poslanče, vedle politiky jste také velmi zapáleným fotbalovým fanouškem ostravského Baníku. Proč byl ten poslední zápas podle vás tak důležitý?

V sobotním zápase se rozhodovalo o dalším postupu Baníku Ostrava ve fotbalové lize. V případě, že by Baník prohrál, umístil by se v sestupovém pásmu tabulky a mohlo by se stát, že by v průběhu dalších zápasů již nemusel hrát za první ligu. Naštěstí náš tým dokázal opak, dvěma góly si zajistil vítězství a dostal se tak nad sestupovou příčku. Baník nás fanoušky teď potřebuje víc než kdykoliv předtím, proto jsme se také v sobotu v hojném počtu vypravili na Bazaly. Na tribuně nechyběl Jarek Nohavica, Karel Loprais, Radek Mikloško ani trenéři Pavel Vrba a Alois Hadamczik.

Ostrava známá spíše jako město dolů a průmyslu získala titul Evropského města sportu…

Ostrava celkově v rámci ČR vyniká ve sportovních aktivitách, o tom svědčí i titul Evropské město sportu, který jí byl udělen pro tento rok a Baník má v Ostravě dlouholetou tradici. Pokud chceme reprezentovat na nejvyšší evropské úrovni, musíme mít úspěšné sportovce. Ostravský fotbal a atletické závody Zlatá tretra patří mezi nejvýznamnější sportovní akce Ostravy, díky kterým město tento prestižní titul získalo. Evropské město sportu se prostě bez kvalitního fotbalu neobejde.

V loňském roce se jednalo o kontroverzním odkupu klubového stadionu Bazaly městem. Jak jste tenkrát hlasoval a co Vás k tomu vedlo?

Stadion Bazaly je úzce spjat s klubem Baník Ostrava a dle mého jeden bez druhého mohou jen těžce existovat. V rámci zachování kvalitního fotbalu v Ostravě jsem i proto při hlasování zastupitelstva nakonec zvedl ruku ve prospěch odkupu. Můj vztah k Baníku je velmi citový, již jako malý jsem se svým otcem navštěvoval ostravské fotbalové zápasy. Baník k Ostravě vždy patřil a jsem přesvědčen, že má patřit i nadále. Platí to obzvláště v roce, kdy je Ostrava jedním ze sportovních center Evropy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…