Ostrava slaví. Díky e-aukci snížila cenu reklamních předmětů na polovinu

06.03.2012 13:11

Další komoditou, při které je na ostravské radnici využíván systém elektronických aukcí, jsou reklamní předměty. Stejně jako u dalších komodit sdružených nákupů, i zde byly při prvním nákupu zaznamenány významné úspory. Dokazuje to elektronická aukce, která se uskutečnila 16. února letošního roku.

Ostrava slaví. Díky e-aukci snížila cenu reklamních předmětů na polovinu
Foto: i-region.eu
Popisek: Bývalý primátor Ostravy Petr Kajnar

Magistrát města Ostravy poptal dodavatele reklamních hrnků, šňůrek na krk, USB flashdisků, potítek a dalších předmětů. O zakázku v odhadované hodnotě necelých 1,4 milionů projevilo zájem 9 firem. Vzájemným soupeřením snížily nakonec nákupní cenu pro město o 50,96 procenta. Ostrava zaplatí nakonec jen 675 tisíc korun.

„Již v loňském roce jsme tlakem na dodavatele výrazně snížili nákupní ceny reklamních předmětů a dosáhli značných úspor. Nyní se nám kombinací množstevních slev a elektronických aukcí  podařilo ušetřit městu  dalších 700 tisíc korun,” řekl ParlamentnímListům.cz primátor města Petr Kajnar. „Oddělení sdružených nákupů vyhledává další komodity, které bychom tímto způsobem mohli pro naše organizace soutěžit,” dodal primátor.

Ostrava už díky systému elektronických nákupů společnosti eCENTRE ušetřila téměř 100 milionů korun.

Vedení města se tak opět přesvědčilo, že nastavený systém elektronických nákupů lze využívat téměř na cokoliv a že se jedná o efektivní způsob nákupu. I proto nedávno představitelé města avizovali, že se zaměří na to, jak které organizace města systém využívají či nikoliv. Rezervy jsou především u organizací, které neevidují své nákupy přes systém.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…