Ostravský primátor podpořil odpor proti pandemickým opatřením: Já proti tomu taky protestoval

25.07.2020 21:43

Kvůli šíření koronaviru se zpřísňují opatření po celé republice. V pondělí se v centru Ostravy konala demonstrace asi dvou tisíc lidí nespokojených s plošnými opatřeními, která o pár dní dřív zavedla krajská hygienická stanice. „Já osobně jsem proti nim protestoval taky,“ uvedl v Interview Plus ostravský primátor a člen předsednictva ANO Tomáš Macura k opatřením v Moravskoslezském kraji.

Ostravský primátor podpořil odpor proti pandemickým opatřením: Já proti tomu taky protestoval
Foto: Daniela Černá
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

Lidé protestovali především kvůli povinnosti nosit roušky ve veřejné dopravě nebo ve vnitřních veřejných prostorách, proti omezení akcí na sto lidí a proti omezení provozu restaurací. Kromě jiného požadovali demisi ministra zdravotnictví Vojtěcha. Demonstrace, podle Macury, nebyly proti vládním opatřením, ale proti opatřením krajské hygienické stanice, která je nepřenositelně kompetentní k tomu, aby rozhodovala o regionálních opatřeních.

Na poznámku, že lidé na náměstí často zmiňovali chaos na straně vlády, říká: „Opatření, vůči kterým se zvedla vlna protestů, a já osobně jsem proti nim protestoval taky, to byla ta opatření hygieniků, což bylo vyhlášeno minulý pátek s okamžitou, vteřinovou platností. To byl ten problém.“

Označil za nepřijatelné, že pro pořadatele akcí, které se v ten den měly rozběhnout, jako Nefestival Colours of Ostrava, to podle Macury totiž znamenalo, „že si mají sbalit fidlátka a zavřít krám“.

Ministr zdravotnictví později přiznal, že byl o plánovaných hygienických opatřeních dopředu informován. „Jistě věděl, že se něco připravuje. Problém je v tom vyhlášení z minuty na minutu, což následně sám ministr zkritizoval. A nejen on,“ dodává Macura, který si celostátní opatření prý netroufá komentovat, jelikož ta, která platí na severu, jsou stále přísnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …