Ostrý komentář z Babišova deníku: Prokurátorská republika a oblíbenec médií Šlachta

11.06.2016 7:40

Komentátor MF Dnes přemýšlí v pátečním vydání deníku o tom, co se to vlastně děje v této zemi. Zaráží ho především postup státních zástupců v Olomouci, kteří si chtějí posvítit na chystanou policejní reorganizaci. Možná by se nad tím nebylo třeba pozastavovat, kdyby olomoučtí žalobci neměli máslo na hlavě už od zásahu na Úřadu vlády v roce 2013. Zkritizoval i hnutí ANO Andreje Babiše.

Ostrý komentář z Babišova deníku: Prokurátorská republika a oblíbenec médií Šlachta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan

Spor o reorganizaci policie, který můžeme sledovat takřka v přímém přenosu, je podle Koreckého velmi nešťastný. Tato reorganizace byla připravena ve velkém spěchu a bez konzultací s lidmi, kteří by k tomu měli co říci. Takže policejní prezident Tomáš Tuhý a ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) chybovali. Jenže chybovalo i hnutí ANO, které reorganizaci policie zpolitizovalo a udělalo z celého problému boj o Roberta Šlachtu.

„Přitom zcela přehlíží, že se Šlachtův protimafiánský útvar úplně vymkl celé policejní struktuře a za pomoci médií a spřízněných státních zástupců si kovbojsky vyzobává efektní korupční případy, navíc často se sporným výsledkem,“ podotýká autor.

Do celého sporu se navíc vložili i státní zástupci, a to je další nešťastná záležitost. „Mají opravdu žalobci něco průkazného v ruce? Protože pokud ne, neslo by jejich počínání mnohé znaky pokusu o mocenský převrat. Kamsi směrem k prokurátorské republice. K opatrnosti přitom velí už samotný fakt, že se do čelního střetu s policejními špičkami pustili zrovna olomoučtí žalobci,“ připomíná Korecký. Titíž žalobci, kteří zasahovali na Úřadu vlády v roce 2013, ale výsledky dodnes jaksi scházejí.

Ať už to dopadne, jak chce, utrpí především policie, protože se rozpadá jeden z útvarů, několik detektivů odchází a vedení policie si s částí státních zástupců nemůže přijít na jméno. To se jim bude určitě skvěle spolupracovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…