Ostuda s Klausem ml.: Takový výsměch šéfovi ODS Fialovi! Raději nečtěte

03.04.2019 13:07

Jak jsme vás již informovali, Václav Klaus mladší zůstává předsedou výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. A pokus o jeho sesazení nezůstal bez reakcí. Na prohru Martina Baxy už reagovali novináři Petr Kamberský a Jaroslav Plesl. A k předsedovi ODS nebyli dvakrát přívětiví.

Ostuda s Klausem ml.: Takový výsměch šéfovi ODS Fialovi! Raději nečtěte
Foto: Repro Facebook Petr Fiala
Popisek: Petr Fiala paroduje Babišovy příspěvky

Své glosy už rozjel Jaroslav Plesl, šéfredaktor Mladé fronty DNES, spadající do svěřenského fondu Andreje Babiše. „Dnes dosáhl Petr Fiala dalšího velkého vítězství IVK (Institutu Václava Klause),“ a „Fiala by měl vedení ODS předat Pithartovi. Dělal by to líp,“ napsal Plesl na svůj Facebook. „Ta smuteční čapka ‚Tož to ne‘ se teď bude hodit,“ dodává k tomu Petr Konečný. Jedná se o kšiltovku, kterou Fiala parodoval status Andreje Babiše.

Anketa

Dokdy bude trvat Evropská unie?

hlasovalo: 8824 lidí

Petr Kamberský z Lidových novin připomíná ODS a Petru Fialovi, že ODS také není bez viny, když jde o uvolňování postů jiným stranám. „Vládní partaje zapomněly na slušné vychování a ponechaly v čele školského výboru, jenž má patřit ODS, nezařazeného poslance VK jr. Fuj“.

Ale až se začne ODS oprávněně pohoršovat, tak jí něžně připomeňme, že přesně to samé provedla ona (a Zelení a lidovci), když měl Jiří Paroubek vystřídat v čele sněmovny Mílu Vlčka.

„Podrazy se prostě vracejí jako bumerang. Fakt, že tehdy Petr Fiala nebyl ani členem ODS, je pak jen pikantní paradox, který je voličům úplně u zadele,“ píše.

Fiala již reagoval, že ODS bere na vědomí tento mocenský krok dalších parlamentních stran a bude na něj při svém dalším postupu v PS adekvátně reagovat.

 

Ale neodpustil si komentář: „Funkce předsedy školského výboru byla sebrána ODS a koalice ANO, SPD a KSČM ji obsadila V. Klausem ml. Aspoň se odkryly karty“. Je však vhodné dodat, že volba předsedy byla tajná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…