Otče Halíku, nelžete a nešiřte islámskou propagandu, píše bývalý muslim

20.11.2013 14:40

Kněz Tomáš Halík nejprve okomentoval kritiku ze strany muslimek, které nemohou v pražské škole v Ruselské ulici nosit své šátky. Podle něj se šátek nosit nesmí, ale za to srp a kladivo ano. Vzápětí se ozval bývalý muslim Lukáš Lhoťan, který kněze vyzval, aby o tomto problému nelhal.

Otče Halíku, nelžete a nešiřte islámskou propagandu, píše bývalý muslim
Foto: halik.cz
Popisek: Filozof a katolický kněz Tomáš Halík

„Učme se žít s růzností, pokud neporušuje práva jiných. … Che Guevara a srp a kladivo na tričku se do školy nosit smějí, muslimský šátek, křížek či jarmulka ne,“ uvedl Tomáš Halík v rozhovoru pro týdeník Respekt.

Na to reaguje Lukáš Lhoťan – a tvrdí, že Halík lže. „Na základě analýzy mediálních zpráv vyznívá, že jste k závěru o tom, že ředitelka školy zakázala muslimkám nosit náboženský symbol (šátek na hlavě), mohl dospět skrze kampaň těchto muslimek, lidskoprávních organizací (hlavně Organizace pro pomoc uprchlíkům) a islamofilů, kteří začali rozhlašovat, že ředitelka zakázala muslimkám nosit náboženský symbol (šátek),“ vysvětluje na svém blogu.

„Toto je ovšem lež a klasická ukázka toho, jak islamisté a jejich lidskoprávní spojenci záměrně vyvolávají falešné představy a manipulují s fakty ve prospěch svých zájmů. Jmenovaná škola si určila řád, že NIKDO nesmí chodit do vyučování se zahalenou hlavou. Tedy nejen šátkem, ale i kapucí apod. Pani ředitelka jasně řekla, že jí nejde o NABOŽENSKÝ symbol islámu, ale o to, aby se se všemi žáky zacházelo stejně. Tedy, aby nebyli někteří žáci PRIVILEGOVÁNI na úkor ostatních,“ dodává.

O to prý ale těmto muslimkám a lidsko-právním organizacím jde, aby byli vyznavači islámu privilegováni nad ostatní. „Dovedeno ad absurdum by vlastně se zdůvodněním, že mu to přikazuje jeho náboženství, mohl chtít někdo chodit veřejně nahý a chodit do školy například nejen nahý, ale i pod vlivem drog. Stačí říct, že mu to přikazuje jeho náboženství a zakázat mu to, by bylo jeho diskriminací!“ dodává rozzlobeně autor knihy Islám a islamismus v České republice.

„Vážený otče Halíku, prosím Vás tedy, abyste již dále nešířil islamistickou propagandu a lži o této kauze a neztrapňoval tak nejen sebe, ale i křesťany (katolíky) jako celek. Ony muslimky si prostě musejí vybrat. Buď budou respektovat to, co všichni ostatní, anebo se mohou vrátit do své islámské země, kde diskriminují křesťany a vraždí je, což my s muslimy neděláme,“ uzavírá blogger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…