Otevírá se kauza ohromných rozměrů. Gang měl stát okrást o čtvrt miliardy

18.12.2013 21:25

Skupina neznámých pachatelů měla stát připravit až o neuvěřitelných 250 milionů korun. Gang měl peníze získat na daních z prodeje pohonných hmot a celý případ se má týkat jedné ze sítě čerpacích stanic.

Otevírá se kauza ohromných rozměrů. Gang měl stát okrást o čtvrt miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stojan čerpací stanice

„Nová strategie spočívá v tom, že skupina už jen nedováží pohonné hmoty prostřednictvím nastrčených firem, ale od počátku se do ní zapojují i legitimní firmy, které nezdaněné zboží prodávají prostřednictvím vlastních čerpacích stanic," vysvětlila Jitka Ježková z generálního finančního ředitelství Finanční správy. Celníci spolu s finančním ředitelstvím připravovali celou zatýkací akci, která vyvrcholila dnes, celý měsíc.

Celkem byl zabaven majetek v hodnotě padesáti milionů korun a více než sto padesát tisíc litrů pohonných hmot. Akce ještě podle Ježkové neskončila a celková výše škody ještě nemohla být stanovena. Celníci s lidmi z finančního ředitelství dnes zasahovali na jedné z čerpacích stanic poblíž Čkyně na Prachaticku. Kauza se má týkat sítě čerpacích stanic, která je po celé České republice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…