Otevřená debata Zemana se seniory: Leží doma, berou sociální dávky a posmívají se těm, kteří chodí do práce...

03.10.2017 20:41

Prezident Miloš Zeman se sešel u příležitosti oslav Dne seniorů se seniory z Mostu. Završil tak svůj první den návštěvy Ústeckého kraje. Při příležitosti oslav se zúčastnil také ocenění seniorů.

Otevřená debata Zemana se seniory: Leží doma, berou sociální dávky a posmívají se těm, kteří chodí do práce...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Když vidím naši veřejnoprávní objektivní Českou televizi, jež má občas nějaký pořad o seniorech, tak tam vidíte, jak se dědeček či babička belhají o berlích nebo někde sedí na lavičce v parku a krmí ptáčky. Nevím, jak vy, ale já jsem v životě poznal mnoho seniorů a zjistil jsem, že jsou nabití energií, kterou vynakládají na uspokojení svých koníčků, na něž neměli čas v průběhu té své práce,“ sdělil úvodem Zeman a poděkoval za to, že je rád, že mezi seniory je. 

„28. října ve Vladislavském sále vyznamenám jednoho z vás, seniora, který je čestným občanem Mostu. Můžete třikrát hádat, kdo to je, a pokud neuhodnete, uvidíte to 28. října,“ řekl pak tajuplně Zeman.

V diskusi pak Zeman pohovořil také o devítiprocentní nezaměstnanosti, která v Mostě je. „Dospěl jsem k závěru, který bych s vámi rád prodiskutoval. Máte tady velkou část lidí, kterým se říká nepřizpůsobiví. Neříkám, že jsou nepřizpůsobiví národností, ale jsou to lidé, kteří odmítli nabídnutou práci. Tito lidé leží doma, berou sociální dávky. Někdy na bydlení, někdy na děti... A posmívají se lidem, kteří chodí poctivě do práce. A s tím je potřeba skončit,“ sdělil Zeman a varoval také před politickou korektností. 

„Politicky korektní člověk říká, že na světě zuří mezinárodní terorismus. Politicky nekorektní člověk říká, že na světě zuří islámský terorismus. Musíme mluvit naprosto jasně, naprosto tvrdě,“ dodal.

A přišlo i na kritiku uhlobarona Zdeňka Bakaly. „Ten vydrancoval OKD,“ podotkl Zeman. A proč zůstanou mnozí neodsouzení? „Protože mají mnoho peněz na to, aby si najali právníky. Taktikou těchto velkých zlodějů je oddalovat a oddalovat. V sexuálním životě to může být docela hezké, ale v tomto případě ekonomické kriminality to hezké není,“ sdělil Zeman. 

Své pak Zeman řekl i ke koaličnímu mechanismu. „Sdílím názor, že nejlepší koalice je koalice jednočlenná. I když znám strany, které se dokážou rvát mezi sebou, že i třídní boj je procházka růžovou zahradou. Ale budu spokojený i tehdy, bude-li vláda složená ze dvou stran,“ podotkl Zeman závěrem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…