Otevřete uprchlíkům svá srdce, mohou nás obohatit, míní Krnáčová

10.08.2015 22:40

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a výkonný ředitel Svazu měst a obcí Dan Jiránek (ODS) v pondělních Událostech, komentářích České televize hovořili o tom, zda obce a města pomohou státu s řešením uprchlické krize. Jiránek si na stát postěžoval, Krnáčová byla mnohem smířlivější.

Otevřete uprchlíkům svá srdce, mohou nás obohatit, míní Krnáčová
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

Jiránek si postěžoval, že starosty obcí často stát staví před hotovou věc a oznamuje jim, že do jejich sousedství běžence umístí. A to je podle Jiránka špatně. Krnáčová byla mnohem smířlivější. „Praha je otevřeným městem a těch pár migrantů, kteří k nám možná přijdou, mohou město obohatit,“ poznamenala. Měli bychom si podle jejího názoru vzpomenout na to, jak ve dvacátém století prchali Češi a Slováci z totalitního státu na Západ. S touto zkušeností bychom podle Krnáčové měli otevřít svá srdce a projevit soucit.

Jiránek připustil, že by asi nemělo smysl se obcí ptát, jestli ve svém okolí chtějí tábory pro uprchlíky, to by nevznikly asi nikde, ale rozhodně by úředníci ministerstev měli s městy a obcemi více diskutovat. Občané musejí mít prostor k tomu, aby mohli o tomto tématu mluvit. Je to velmi citlivá otázka vyvolávající emoce. Je třeba je rozebírat, vysvětlovat, případně občany uklidnit. Starostové budou důsledně trvat na tom, aby příslušné objekty byly velmi důkladně střeženy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…