Ovčáček: Šojdrová je zrůda

19.09.2018 9:12

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se v rozhovoru s Pavlem Štruncem pro server Info.cz ostře vymezil proti europoslankyni za KDU-ČSL Michaele Šojdrové. Nazval ji morální zrůdou.

Ovčáček: Šojdrová je zrůda
Foto: Screen: Facebook TV Prima
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v pořadu Názory bez cenzury internetové televize Prima.

Pojem „morální zrůda" Ovčáček Štruncovi odsouhlasil, když se jej moderátor na něj zeptal. „Zneužít tématu utrpení dětí je absolutně nemorální záležitost. Jde pouze o politickou záležitost před volbami," sdělil Ovčáček. „Tato věc byla vystřelena jako jedovatý šíp. Udělat si z dětí politické beranidlo, je to nevkusné," pokračoval dále Ovčáček, jenž by byl pro pomoc dětem přímo v Sýrii. 

„Myslím si, že paní Šojdrová by mohla převzít nějakého sirotka v České republice," dodal Ovčáček. „V současné situaci se v Sýrii válečný stav uklidňuje, je možné pomoci přímo tam," řekl. „Soustřeďme se na pomoc i v uprchlických táborech. Tohle je jen politické plácnutí do vody. Paní Šojdrová si vůbec neuvědomuje, že děti nejsou balíky slámy. Buďme konkrétní, dělejme to, co umíme. Zvyšme finanční pomoc přímo v Sýrii," opakoval.

„Proč máme pomáhat padesáti dětem, když můžeme pomáhat třeba pěti tisícům dětem? Postavme třeba SOS vesničku v Sýrii. Zneužití tohoto tématu je morální zrůdnost," podotkl Ovčáček s tím, že mu je líto těch lidí, kteří na toto téma naskočili. 

Ovčáček pak hovořil také o kandidátovi na šéfa diplomacie Tomáši Petříčkovi. „Nemám na pana Petříčka žádný názor, a předpokládám, že i pan prezident, neboť s ním ještě nehovořil," podotkl Ovčáček. 

Své pak řekl i k premiérovi Andreji Babišovi. „Pan premiér dělá zahraniční politiku skvěle. Můžu velmi dobře kvitovat to, že je tam soulad s panem prezidentem. Pan premiér umí velmi dobře vyjednávat, jde do odvážných témat," zmínil Ovčáček. „Zahraniční politika je parketou Andreje Babiše," dodal. 

Video najdete ZDE.

„Evropská unie je nadčasový projekt, nezáleží na tom, jaká je garnitura v Bruselu. Projekt je dobrý, měl by se dále rozvíjet," podotkl pak Ovčáček k EU. Závěrem pak hovořil i o cenzuře na internetu. „Pan prezident podporuje návrh poslance Klause, to znamená žádné mazání, žádná cenzura," dodal Ovčáček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…