Ovčáček je pro mě tak nezajímavý, že jsem si ho ani nevšiml, rozohnil se Herman

24.10.2016 18:26

Lidovecký ministr kultury Daniel Herman v pondělní Kauze dne Rádia Impuls zopakoval, co slyšel z úst prezidenta Miloše Zemana na téma vyznamenání svého strýce Jiřího Bradyho. Herman trvá na tom, že říká pravdu, a je mu lhostejné, zda mu to potvrzuje či vyvrací hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Ovčáčka totiž považuje za tak nezajímavou osobu, že pro něj v celém sporu nehraje roli.

Ovčáček je pro mě tak nezajímavý, že jsem si ho ani nevšiml, rozohnil se Herman
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

„Dalajláma jako takový asi nějak strašně vadí čínské straně, protože to je člověk plný porozumění a soucitu. A já nevidím nic špatného na tom, když se setkám s osmdesátiletým mužem. A já jsem ministrem kultury, pod něhož spadají i církve, takže jsem považoval za správné, že jsem se sešel s tibetským duchovním. Já jsem demokraticky zvoleným ministrem v zemi, která je členským státem Evropské unie, a nedovolím, aby nám jakákoli jiná země diktovala, s kým se máme a s kým se nemáme stýkat,“ rozohnil se Herman. Na svém počínání tedy opravdu nevidí nic špatného.

Původně se k celé kauze nechtěl příliš vyjadřovat, ale okolnostmi byl k tomu dotlačen, tak se rozhodl mluvit pravdu.

„Událostmi a medializací celé té kauzy jsem byl doveden k tomu, že musím mluvit pravdu. Já se pravdy nebojím... Mně přímo prezident republiky Miloš Zeman řekl, že nominaci pana Jiřího Bradyho schválil, ale že toto schválení zruší, pokud se setkám s dalajlámou,“ zopakoval znovu jasně člen vlády.

Odbyl vyjádření hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka, který odmítl potvrdit, že by z úst prezidenta Zemana slyšel něco podobného. „Já nevím, jestli u toho byl pan Ovčáček, protože ho považuji za tak nezajímavou osobu, že jsem jeho přítomnost vůbec nezaznamenal,“ doplnil k tématu ministr.

Nejde mu prý o to, bojovat s Milošem Zemanem. Každý občan si prý může říci, zda je spokojen s tím, jakého prezidenta jsme si zvolili v přímé volbě. V tuto chvíli hodlá obhajovat pravdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje, uvažu…