Ovčáček kritizuje Českou televizi a Mynář podává rozklad.

07.10.2015 12:53

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček dnes kritizoval Českou televizi, že neodvysílala Zemanův projev z Valného shromáždění OSN. Ovčáčkovi se nelíbilo, že místo o prezidentově apelu na vznik protiteroristické koalice informovala ČT o sklizni hroznů. Informují Novinky.cz

Ovčáček kritizuje Českou televizi a Mynář podává rozklad.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček dnes na tiskové konferenci vyčetl České televizi, že nevysílala prezidentův projev z Valného shromáždění OSN. „Prezident pronesl projev, ve kterém vyzval členy Rady bezpečnosti a zejména stálé členy, aby přijali analogickou rezoluci, jako byla protipirátská, a aby vytvořili antiteroristické jednotky. Bohužel tento zásadní projev, ač to bylo oznámeno divákům, nebyl Českou televizí vysílán živě. Jako vždy objektivní veřejnoprávní televize uveřejnila zprávu o sklizni hroznů. Pan prezident rovněž přeje jihomoravským vinařům bohatou úrodu,“ uvedl Ovčáček.

Mluvčí České televize Alžběta Plívová reagovala na Ovčáčkovo prohlášení následovně: „Důvody nemožnosti přímého přenosu byly technické a praktické. Celý projev ČT24 odvysílala ze záznamu opakovaně v ranních a denních časech, kdy logicky bylo i větší publikum.“

Ovčáček tlumočil i Zemanovo vyjádření na stranu syrské opozice, s jejímiž zástupci měl prezident mluvit v průběhu svého pobytu v USA. „Prezident též jednal se syrským ministrem zahraničních věcí. Debata se vedla nad možností podepsat závěrečnou deklaraci mezi syrskou vládou a umírněnou opozicí v Praze. Bohužel syrská opozice, která též požádala o setkání, se kvůli dopravní zácpě na setkání nedostavila. Je to určité svědectví o jejich schopnostech,“ sdělil Ovčáček.

Celý text zde

Zároveň dnes na svém Twitteru Ovčáček zveřejnil další text Ferdinanda Peroutky, který údajně dokazuje možnou existenci článku, v němž Peroutka napsal, že Hitler je gentleman. Ovčáček se odvolává na poznámku v Přítomnosti z března roku 1938, kde Peroutka uvádí, že jeho článek, ve kterém „prý ocenil vynikající schopnosti říšského kancléře“, byl cenzurován.

Zeman dále v rozhovoru pro ČTK uvedl, že hradní kancléř Vratislav Mynář dnes podá rozklad proti rozhodnutí o neudělení bezpečnostní prověrky. Zároveň dodal, že Mynář zůstane ve funkci tak dlouho, dokud nevyčerpá všechny možnosti odvolání.

Současně se vyjádřil i na adresu kauzy rodiny Michalákových, jejichž děti jim odebraly norské úřady. Sdělil, že na základě této situace možná dojde ke stažení českého velvyslance z Norska. Svoje původní vyjádření o vyhoštění norské velvyslankyně z České republiky pak „označil za nadsázku“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…