Ovčáček odhalil původ nenávisti některých novinářů k Zemanovi

20.02.2018 18:02

Tiskový mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček se v komunistických Haló novinách ještě jednou vrátil k přímé volbě prezidenta. Posteskl si nad tím, že některá média vystupují proti hlavě státu přímo nenávistně. Ovčáček zmínil především Českou televizi a média patřící do vydavatelství Zdeňka Bakaly Economia.

Ovčáček odhalil původ nenávisti některých novinářů k Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Ovčáček je toho názoru, že vítězstvím prezidenta Miloše Zemana ve druhé prezidentské volbě lidé snad ocenili i práci, kterou pro prezidenta odvádí jako jeho mluvčí. Nadále si trvá na tom, že jednou z jeho hlavních úloh je bránit prezidenta. I před médii, která údajně otevřeně stranila Zemanovu protikandidátovi.

„Chci být spravedlivý. Ne všichni novináři podlehli tradiční antizemanovské hysterii a v předvolebním mumraji se snažili zachovat určitou vyváženost. Hlavní mediální proud ovšem nezklamal, fanaticky podporoval protikandidáta a nyní prožívá chvíle zklamání, které se občas přelévají v nenávist," podotkl hradní mluvčí.   

„Komunikuji se všemi médii. I s těmi, která se vyznačují zvýšenou nenávistí k panu prezidentovi. Nikterak se veřejně netajím svým kritickým názorem na práci České televize a Bakalova mediálního domu. Domnívám se, že v těchto případech už jde ve své podstatě o aktivismus," doplnil mluvčí, podle něhož by média měla informovat občany vyváženě a férově.

Příslušníci tzv. elit se prý místo toho uchylují k nenávistným útokům. O to více si Ovčáček cení setkání s občany na náměstích, kteří přicházejí za panem prezidentem, když navštěvuje to či ono město. Tito lidé prý často oceňují i Ovčáčkovu práci, takže může být v klidu. Jeho osud ostatně nemají v rukou několikrát zmíněné elity, ale pan prezident, jehož pokyny Ovčáček plní.

„S panem prezidentem především pravidelně diskutuji o aktuálním dění. To je klíčové. Můj pracovní den většinou začíná po probuzení před sedmou hodinou ráno, kdy jako první pročítám monitoring tisku. V osm zahajuji práci v kanceláři, řeším běžnou agendu, rozhovory, dotazy, naplánované akce pana prezidenta. Neodpovídám ale jen novinářům, ale také občanům, pokud čas dovolí. Nejraději tak činím v případě rukou psaných dopisů," prozradil mluvčí.

Dá se říci, že prezident Zeman svému mluvčímu stanoví určité mantinely a Ovčáček se v nich pohybuje se znalostí toho, co si hlava státu myslí o aktuálních kauzách, o politické situaci a tak podobně.

„Základem je nenechat se vytočit různými podlými útoky. Je třeba být realistický. Navíc mám výhodu v tom, že mne má práce nesmírně baví. A hlavně, mám skvělého šéfa!" podotkl Ovčáček.

A proč je u některých médií Zeman tolik neoblíbený? Někteří novináři prý Zemana nemají v lásce, protože je přehlíží a obrací se raději přímo na občany. Odmítá se řídit údajnými knížecími radami médií. Odmítá se jimi řídit prakticky po celou dobu své politické kariéry. Proto je u některých novinářů neoblíben. Politici, kteří médiím naslouchají, často v politice neslavně končí. Příkladem může být podle Ovčáčka také bývalý premiér za ČSSD Bohuslav Sobotka, který je dnes řadovým poslancem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…