Ovčáček se smál Miroslavě Němcové. A veřejně vytáhl toto nahé FOTO

31.10.2018 14:38

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se objevil v pořadu Rozstřel serveru iDnes. Odpovídal na otázky ohledně nepozvání určitých jedinců. „Já je jmenovat nebudu, jsou to obvyklí podezřelí,“ vyjádřil se mluvčí. A promluvil i o Jakubu Jarešovi, který na prezidenta pokřikoval „Hanba!“.

Ovčáček se smál Miroslavě Němcové. A veřejně vytáhl toto nahé FOTO
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Jiří Ovčáček v pořadu Horké téma

První otázka byla, zda nepozvání určitých lidí na vyznamenávání na Hradě nebylo nedůstojné. Jiří Ovčáček znovu zopakoval, že to byla laskavost vůči několika málo jedincům, kteří v minulosti pozvánky demonstrativně trhali nebo přes sociální sítě hlásili, jak demonstrativně nepřijdou. Prý dotyčné ušetřili „bezesných nocí“ a uvažování, zda mají, či nemají vydat tiskové prohlášení. Průběh oslav podle Ovčáčka ukázal, že to vůbec nebylo na závadu. Jednalo se podle něj zhruba o 20 lidí, které by možná „pálily prsty“ při přijetí pozvánky.

Anketa

Dokončí podle vás Miloš Zeman své prezidentské funkční období?

92%
8%
hlasovalo: 9996 lidí

„Třeba by přišli,“ oponoval mu moderátor a zmínil, že Miroslava Němcová by možná přišla, a pak zase odešla. „Paní Němcová by prožívala kruté chvíle, vzpomeňte si, jak při inauguraci říkala, že musela odejít, že se o ni pokoušel infarkt,“ odvětil na to Jiří Ovčáček a dodal, že doufá, že se její zdraví již zlepšilo.

Moderátor uvedl, že Zemanův projev byl nečekaně smířlivý, čili by dotyční pravděpodobně neodešli, takže proč je nepozvat? Ovčáček odpověděl, že neměli strach, že by někdo odešel, ale nechtěli dávat prostor pro nedůstojné hrátky a politickou performanci. „Já je jmenovat nebudu, jsou to obvyklí podezřelí,“ řekl mluvčí a opět dodal, že jich bylo velice poskrovnu. Poděkoval všem, kteří se oslav zúčastnili, a vychválil jejich průběh. „Myslím, že Masaryk by z těch oslav měl radost,“ dovolil si spekulaci mluvčí prezidenta Zemana. Na závěr se vyjádřil k protestům proti prezidentovi. „Já nepovažuji za vhodné tvořit nějaké uličky hanby,“ poznamenal Jiří Ovčáček a dodal, že takové věci patří do totalitních ideologií.

Jedním z těch, kdo rušil, byl Jakub Jareš. „Hanba prezidentovi, který lže. Hanba prezidentovi, který nahrává diktaturám. Hanba prezidentovi, který vtipkuje o vraždách novinářů,“ pronesl nahlas tento historik a publicista u příležitosti slavnostního otevření Národního muzea. Jareš se předevčírem vyjádřil k ohlasům, které od té doby dostal. „Moc děkuji všem za pozdravy, pochvaly, poděkování i vtipná rýpnutí, kterých mi přišlo od soboty strašně moc. Vážím si toho a jsem rád, že asi dost lidí to symbolické gesto potěšilo, anebo dokonce povzbudilo. Negativních zpráv s nadávkami, nebo výzvami, ať dáme fight, jsem dostal nakonec kolem 13. Tak, a od dnes pořádně zpátky do práce,“ napsal na svém facebooku.

Následně se Jiří Ovčáček pochlubil na kameru fotografií, na které jsou zachyceni právě historik Jakub Jareš a také senátor Marek Hilšer, oba svlečení do půli těla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …