Ovčáček udeřil: Směšní novináři. Hodiny hledali, kdo by znectil ocenění prezidenta. A jednoho pána našli

19.09.2017 21:10

Prezident Miloš Zeman obdržel v New Yorku cenu Bojovníka za pravdu – obhájce Židů a Izraele. Informovala o tom takřka všechna česká média. Mezi jinými tak učinil i server Lidovky.cz, kterému se ovšem vysmál hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Ovčáček udeřil: Směšní novináři. Hodiny hledali, kdo by znectil ocenění prezidenta. A jednoho pána našli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Čeští politici se shodli, že ocenění Bojovník za pravdu, které obdržel Miloš Zeman, je nejen výrazem uznání postojů české hlavy státu, ale také postoje celé České republiky vůči Izraeli. V tomto smyslu se pro ČTK vyjádřil např. ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Ocenění uděluje organizace Gershon Jacobson Jewish Continuity Foundation (GJCF). V minulosti tato organizace vyznamenala např. současného amerického prezidenta Donalda Trumpa a další osobnosti. Význam ceny tkví právě v tom, jaké osobnosti je obdržely.

Server Lidovky.cz však píše, že organizace, která ocenění předává, je sama o sobě prakticky bezvýznamná.

„Ta organizace mezi židovskými organizacemi v New Yorku hraje naprosto nulovou roli. Na předávání byl Ronald Lauder, který je předsedou samozvaného Světového židovského kongresu, ale jinak nikdo,“ uvedl pro Lidovky.cz Frank Reiss, který byl ředitelem amerického vládního emigračního programu pro utečence či viceprezidentem Nadace Ronalda Laudera.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček za to serveru vyčinil. „Směšní novináři řadu hodin úporně vyhrabávali někoho, kdo by znectil ocenění pana prezidenta. Jednoho pána našli,“ napsal na sociální síti Twitter spolupracovník prezidenta Zemana.

 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…