Ovčáček zesměšnil divadelníky

08.11.2016 13:31

Na pravidelné tiskové konferenci mluvčího prezidenta Miloše Zemana Jiřího Ovčáčka se hovořilo především o oslavách státního svátku 28. října.

Ovčáček zesměšnil divadelníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Pan prezident oceňuje, že se sociálnědemokratičtí politici zúčastnili slavnostního aktu ve Vladislavském sále, kde byl vyznamenán jejich bývalý čestný předseda, pan Valtr Komárek,“ řekl úvodem Ovčáček. Zároveň také vyjádřil prezidentovu lítost, že vedoucí představitelé KDU-ČSL nebyli přítomni udělení vyznamenání panu kardinálu Dominiku Dukovi.

„Je třeba v této souvislosti zdůraznit, že 28. říjen není svátkem současného prezidenta republiky, ten má svátek 25. ledna. Pan prezident se domnívá, že státní svátek nemá být svátkem, kdy se zahajují prezidentské kampaně či kampaně do Parlamentu České republiky,“ uvedl Ovčáček.

Nechybělo ani rýpnutí do divadelníků v souvislosti s vyhlášenými Týdny občanského neklidu a zmiňovanými stávkami divadel. „Zdá se, že divadla, která mají plné sály, mají jiný přístup než ta, která mají sály prázdné," řekl.

Následně již Ovčáček zmínil program prezidenta republiky, kdy se mimo jiné setká s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), jenž má představit hlavě státu informace o odvolání některých ministrů. „Nebudu dopředu sdělovat, jak pan prezident bude postupovat na schůzce s premiérem. To, co chce pan prezident sdělit, sdělí panu premiérovi,“ řekl. Podle Ovčáčka nadále však trvá žádost o odvolání ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL), který podle Zemana poškodil obchodní zájmy České republiky svým setkáním s dalajlámou.

Závěrem se pak Ovčáček vyjádřil ke slovům právníka Václava Halbicha, jenž uvedl, že prezident lhal v případu ČSSD a Lidový dům. „Nebudu komentovat slova pana Halbicha. Nepravomocný verdikt je jasný. Jsou to určitá emotivní vyjádření,“ uzavřel Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…