Ovládnou SPOLU Trikolóru? Aprílový žert Novotného se Zdechovským dostal odpověď

01.04.2021 17:10

Politici opozičních stran – europoslanec Tomáš Zdechovský a starosta Řeporyjí Pavel Novotný – se chystají po rezignaci předsedy ovládnout Trikolóru. „Chci se stát významnou součástí strany, kde budu mít výrazný vliv na její směřování. Autoritářský styl, který předseda Klaus nastolil, mi je blízký,“ myslí si Novotný. „Mezi nepsaná pravidla členství v Trikolóře totiž patří nosit na veřejnosti kalhoty a nemodlit se pětkrát denně směrem k Bruselu,“ zareagovala Trikolóra. Žádost o členství tedy zřejmě zamítne.

Ovládnou SPOLU Trikolóru? Aprílový žert Novotného se Zdechovským dostal odpověď
Foto: Facebook Tomáše Zdechovského
Popisek: Tomáš Zdechovský a Pavel Novotný vyplňují na Apríla přihlášky do hnutí Trikolóra

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

První duben patří tradičně vtipům a utahování si z lidí nejen na internetu. I letošní apríl byl takový. Europoslanec Tomáš Zdechovský zveřejnil tiskovou zprávu, kde oznámil, že hodlá přestoupit do Trikolóry. Jeho domovskou stranou je KDU-ČSL. Nebude sám, spolu s ním má do strany, z jejíhož vedoucího postu rezignoval nedávno Václav Klaus mladší, jít i starosta Řeporyjí Pavel Novotný, který nakonec oznámil, že po volbách odejde z ODS. Zřejmě tak odejde o něco dříve.

Dvojice politiků má v plánu ovládnout stranu. „Když jsem se dozvěděl o rezignaci Václava Klause z pozice předsedy hnutí, zavolal jsem Pavlovi Novotnému, úspěšnému starostovi Řeporyjí, a nadhodil mu bláznivou myšlenku dostat se do čela Trikolóry, která teď postrádá významnější osobnosti. Pavel se toho chytil a už jsme na tom začali pracovat,“ pověděl europoslanec.

V lidovcích prý nebyl spokojený, neboť tam neviděl možnost, jak se dostat do čela strany. „Marian Jurečka udělal pro stranu obrovský kus práce a stále ji ohromně posouvá,“ pověděl Zdechovský.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12902 lidí

Jak Novotný, tak Zdechovský prý již přihlášku do Trikolóry podepsali. Nyní čekají pouze na to, zda jejich přihlášku schválí vedení. „Není na co čekat, volby jsou za rohem a čeká nás ohromný kus práce,“ okomentoval záležitost Novotný. „Chci se stát významnou součástí strany, kde budu mít výrazný vliv na její směřování. Autoritářský styl, který předseda Klaus nastolil, mi je blízký,“ dodal Novotný.

Chtějí se zaměřit na voliče SPD a akcentovat zejména program vystoupení z Evropské unie, NATO, WHO, OSN či V4. Zahraniční politika by prý měla být v souladu s Čínou a Ruskem. „Cílem je vystrašit občany migranty, kteří sice v České republice nejsou a ani se sem houfně nehrnou, ale u SPD to funguje, tak by mohlo i u nás,“ pověděl Novotný s dovětkem, že chtějí být ještě tvrdší.

Jaká byla reakce Trikolóry? Ti jsou zájmem obou pánů potěšeni, ovšem obávají se, že jim v jejich zájmu nemohou vyhovět. „Mezi nepsaná pravidla členství v Trikolóře totiž patří nosit na veřejnosti kalhoty a nemodlit se pětkrát denně směrem k Bruselu,“ dodali.

 

 

Na to Novotný odpověděl, že mu bude poslankyně Hyťhová, která byla zvolena za SPD, poté však přestoupila do Trikolóry, každé ráno dělat kafe. „Jinak pro celkovou zbytečnost poletí,“ upozornil starosta Řeporyjí. „A mně bude dělat překlady z angličtiny bruselských gender pouček. Abychom samozřejmě věděli, proti čemu bojovat!“ pověděl Tomáš Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…