Oznámení na Řebíčka nechali policisté ležet. Teď to ale vyšetří

19.08.2012 23:37

Trestní oznámení na bývalého ministra Aleše Řebíčka leželo na policii rok a sedm měsíců, aniž by se cokoli dělo. Nyní ale šéf protikorupčního útvaru Tomáš Martinec ujišťuje, že se případ začne řešit.

Oznámení na Řebíčka nechali policisté ležet. Teď to ale vyšetří
Foto: Pavel Kozdera
Popisek: Plk. Tomáš Martinec, šéf ÚOKFK

Trestní oznámení podali na Aleše Řebíčka pracovníci Finančního a analytického útvaru ministerstva financí v roce 2009. Od té doby na policii rok a sedm měsíců leželo a následně ho policisté „uložili“.

"To znamená, že vůbec nebyly zahájeny úkony trestního řízení. Nevím, jak je to možné, v tu dobu jsem tu nebyl,“ uvedl pro týdeník Respekt šéf protikorupční policie Tomáš Martinec.

"Nechávám si spis s trestním oznámením na Aleše Řebíčka vytáhnout z archivu a prověřím ho," dodal.

Oznámení se týká stavební společnosti Viamont, jejíž akcie Řebíček prodal Miroslavu Plíhalovi těsně před tím, než nastoupil na ministerstvo. Není ale jasné, za kolik akcie exministr prodal. Z daňových přiznání vyplývá, že měl dostat 342 milionů korun. Uváděl ale i 750 milionů. Podle podezření finančního útvaru Řebíček mohl získávat tučné provize za zakázky, které přihodil spřáteleným firmám, a tyto obchody s akciemi byly jen hrou pro veřejnost.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…