Ožrala. Zloděj zlodějská! Babiš se za nadávky Kalouskovi omlouvat nebude

12.07.2018 17:39

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nemíní omlouvat předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi za výroky, které na jeho adresu pronesl při středečním jednání Sněmovny o důvěře vládě. Novinářům to dnes řekl před odjezdem ze summitu Severoatlantické aliance v Bruselu. Babiš uvedl, že neplánuje ani podávat trestní oznámení na demonstranty, kteří po něm házeli předměty, když mezi ně během středečního zasedání přišel před budovu dolní komory Parlamentu.

Ožrala. Zloděj zlodějská! Babiš se za nadávky Kalouskovi omlouvat nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek ho obvinil, že není chlap, protože nešel mezi demonstrující

Ministerský předseda v noci na dnešek na plénu reagoval na Kalouskova slova o tom, že Babiš v případu Čapí hnízdo křivě přísahal na zdraví svých dětí. „Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,“ prohlásil Babiš. Kalousek poté uvedl, že Babiše vyzve k omluvě. Doufá v to, že spor neskončí u soudu.

Babiš, který Kalouska dlouhodobě kritizuje už od svého vstupu do politiky, se však neomluví. „Pan Kalousek mne uráží permanentně, stačí se podívat na jeho Twitter, jak sprostě mne uráží. Urážel i moji rodinu, a jsou momenty, kdy si to zkrátka nenechám líbit,“ uvedl. Dodal, že existují nahrávky, na kterých Kalousek není schopen mluvit, protože má v sobě dvě nebo tři promile. „Pro mne vždycky to byl symbol korupce,“ řekl Babiš.

S policií nemíní řešit incident, kdy po něm demonstranti házeli předměty, například láhve. „Já určitě trestní oznámení nebudu podávat. Já jsem šel za těmi demonstranty, abych jim ukázal článek, kde pan Kalousek se chystal do vlády s panem (předsedou ČSSD Jiřím) Paroubkem za podpory komunistů,“ uvedl Babiš. Dodal, že kvůli létajícím předmětům z davu mu ochranka řekla, aby se vrátil ze Sněmovní ulice zpátky do budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…