Pád evropské elity se blíží, prorokuje Bašta. Stačí si vzpomenout na...

18.12.2016 7:55

Někdejší diplomat v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta má za to, že katastrofa v jaderné elektrárně Černobyl předznamenala pád sovětského režimu. Dokázala totiž, že vládci SSSR lžou tak moc, že je zkrátka třeba je svrhnout a vybrat si jiné politiky. A Evropská unie dnes podle Bašty také zažívá svůj Černobyl...

Pád evropské elity se blíží, prorokuje Bašta. Stačí si vzpomenout na...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Stačí si vzpomenout na počínání sovětských politiků a médií po havárii v černobylské elektrárně, glásnosť, neglásnosť. Použiji-li tuto analogii, je zřejmé, že Evropská unie právě zažívá svůj Černobyl, který se jmenuje migrační krize. A stejně jako sovětské vedení před třiceti lety také evropské ‚elity‘ se domnívají, že ke zdárnému vyřešení problému postačí, když ho nepojmenují a budou i nadále lhát, mlžit a zamlčovat,“ napsal v komentáři pro server První zprávy.cz Bašta.

O čem přesně evropští politici lžou. Podle bývalého diplomata především o tom, že mezi migranty nepřicházejí do Evropy teroristé. Přicházejí a evropské elity doufají, že tuto skutečnost zakryjí, pokud o ní pomlčí. Do Evropy přitom míří lidé bez dokladů, o kterých nic nevíme, a to s vědomím evropských politiků. Stejní politici se následně snaží omezit státní suverenitu jednotlivých členů EU a vnutit jim přerozdělení migrantů.

Celý komentář naleznete zde.

Bašta je přesvědčen, že lžou i česká média, která nám údajně tvrdí, že na Západě neexistují tzv. no-go zóny, tedy zóny, kam si netroufnou vkročit ani policisté a „vládne“ v nich anarchie. Migranty, kteří se na ní podílejí, lze rozdělit v podstatě do dvou skupin. V první skupině se skrývají islámští fanatici, kteří chtějí ovládnout svět, zatímco druhou skupinu tvoří lidé, kteří sní o ráji v Evropě. Tyto sny podporují pašeráci, kteří na migrantech neuvěřitelným způsobem bohatnou.

„Vrátím-li se zpátky k podobenství o černobylské katastrofě z úvodu komentáře, vidím ono pověstné světlo na konci tunelu. Události před třiceti lety přesvědčily všechny o tom, že totalitní systém je třeba změnit, a za pár let se Sovětský svaz rozpadl na počátku cesty od totality k demokracii. EU nejspíš skončí podobně, jen to bude na cestě od demokracie k totalitě,“ uzavřel svůj komentář Bašta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …