Pád preferencí ČSSD? Realita je jiná, tvrdí kandidát na senátora

11.06.2012 15:42

V odpovědi na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz, který zjišťoval možný vývoj preferencí ČSSD, se kandidát na senátora Rudolf Kozák zaskočit nenechal. Realita je prý jinde, uvedl.

Pád preferencí ČSSD? Realita je jiná, tvrdí kandidát na senátora
Foto: tan
Popisek: Kandidát na senátora Rudolf Kozák (ČSSD)

"Myslím, že průzkumy agentur jsou jedna věc a situace v ulicích měst a obcí je zcela jiná. Vzpomeňme na vysoké preference v minulých parlamentních volbách Jiřího Paroubka, které se ukázaly potom zcela nereálné," napsal chomutovský kandidát za ČSSD Kozák.

"Věřím, že lidé ocení každého politika podle jeho skutečné práce a pokud jejich důvěru mít nebude, tak prostě zvolen také nebude. Je to jednoduché a spravedlivé," doplnil.

Poslední krajské výzkumy, které před týdnem uveřejnila agentura SANEP, sice propad soc.dem. v průměru o 7 procent ukázaly, ovšem část hlasů se přesunula ke KSČM. Obě levicové partaje by tak téměř ve všech krajích dokázaly vytvořit silný mandát pro jednání o koalici.

Z výzkumu agentury Factum Invenio navíc vyplynulo, že kauza Davida Ratha nemá na voliče velký vliv a ČSSD by případné volby do Parlamentu vyhrála s téměř 30 procenty před druhou KSČM a třetí ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …