Padají žaloby. Naštvaní restauratéři rozjeli společnou akci proti vládě

22.12.2020 18:29

Vláda porušuje ústavu a vydává likvidační nařízení. I to tvrdí mnozí restauratéři, hoteliéři a další podnikatelé, kteří nesouhlasí s protiepidemickými opatřeními. V Praze dnes představili protestní petici. Píše to server iDnes.cz.

Padají žaloby. Naštvaní restauratéři rozjeli společnou akci proti vládě
Foto: archív autora
Popisek: klávesnice

Řada provozovatelů se podle petice dostala kvůli nařízením vlády na hranu svých možností. I proto se mnozí z nich chystají podávat žaloby. V současné době jsou totiž hospody a restaurace již potřetí letos uzavřeny. Hotely pak kvůli protiepidemickým opatřením nemohou nabízet pobyty k rekreačním účelům. 

Petice nese název Za normální svět, sběr podpisů odstartoval v 10 hodin dopoledne. „Naším společným cílem je zastavení tohoto jednání, zrušení všech vládních nařízení a ukončení nouzového stavu,“ uvedl ze společného prohlášení Jakub Olbert. Ten je majitelem pražské restaurace Šeberák, jež v listopadu navzdory vládním opatřením otevřela.

Olbert dodal, že nezpochybňuje vážnost současné situace, chce však, aby došlo i k minimalizování ztráty plynoucí ze zastavení života naší země a její ekonomiky.  

Olberta podpořil i provozní pivovaru Malý Janek Jiří Janeček, který dodal, že se snaží nezastupovat jenom restauratéry a hoteliéry, ale všechny podnikatele, kteří jsou dotčeni nesmyslnými opatřeními vlády. V tuto chvíli je dle jeho slov zhruba 900 petičních míst. 

„Není to o kompenzacích, ale o tom, že nám byly významně omezeny osobní svobody. Řada společností není schopna dopředu zaplatit ani korunu tak, aby na kompenzaci dosáhla. To není pomoc, ale vydírání,“ dodal Janeček. Představení petice se zúčastnili také majitelka Luční boudy v Krkonoších Klára Sovovová nebo David Biksadský, jenž je správcem webu Chcípl PES. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

8:50 70 Kč za hodinu. Okradení pracovníka kvůli cizincům na nové úrovni

Platit někomu minimální mzdu 367 Kč za hodinu? To se drobným podnikatelům nechce. Ani v jinak bohaté…