Padesát věřitelů prý přišlo o životní úspory. Na scénu vstupuje policie

24.08.2014 6:19

Policie začala prošetřovat krach stavební firmy EDC Group, která nabízela levné dřevostavby na míru. Uvedla to Česká televize (ČT). Po společnosti zůstalo podle ČT přes padesát věřitelů, kteří přišli o životní úspory a tvrdí, že byli podvedeni. Vadí jim, že bývalý šéf firmy EDC Group začal podnikat pod hlavičkou nové společnosti.

Padesát věřitelů prý přišlo o životní úspory. Na scénu vstupuje policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noční hlídka policie

Firma ukončila činnost před dvěma lety bez toho, aby některým klientům domy dostavěla. Do hry se podle ČT vložilo státní zastupitelství, které zaúkolovalo policii, aby detailně prověřila hospodaření firmy a zjistila, zda nejde o trestný čin.

„Platí, že řádný hospodář se ke svému majetku chová svědomitě a zodpovědně nejen tak, aby zabraňoval možnému vzniku škody," uvedla státní zástupkyně Vendula Skrášková. „Vše jsme dělali s péčí řádného hospodáře. Byla proti nám na internetu štvavá kampaň a padly nám zakázky," vysvětluje krach firmy její bývalý šéf Luděk Vondruš. Firma EDC Group nedluží podle televize jenom klientům, ale i státu a zdravotním pojišťovnám. Její bývalý šéf tvrdí, že žádný majetek nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…