Pákistánská policie hledá české turistky unesené v Balúčistánu

14.03.2013 6:47

Pákistánská policie se snaží najít a osvobodit dvě české turistky, které ve středu unesli neznámí ozbrojenci v provincii Balúčistán nedaleko hranic s Íránem. K únosu došlo, když obě ženy jely mikrobusem v doprovodu místního policisty. Vůz zastavili ozbrojení únosci, kteří ženy vysadili z auta a odjeli neznámo kam. Podle pákistánských médií se k únosu zatím nikdo nepřihlásil.

Pákistánská policie hledá české turistky unesené v Balúčistánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Ženy přijely do Pákistánu ze sousedního Íránu, řekl ve středu agentuře AFP ministr vnitra provincie Balúčistán Akbar Husajn Durrání. Pocházejí z České republiky a do Pákistánu přijely za turistikou. Podle Durráního byly ženy z místa únosu odvezeny i s policejní eskortou v terénním automobilu, z něhož únosci později policistu vyhodili a ponechali si jeho zbraň.

Podle listu Pakistan Times pákistánská policie na místo vyslala zásahové jednotky

Íránsko-pákistánskou hranici české turistky překročily na přechodu Taftan, kudy prochází hlavní silnice spojující východoíránský Záhidán s Kvétou, správním střediskem provincie Balúčistán. Ozbrojenci mikrobus zastavili nedaleko obce Nok Kundí, která leží v okresu Čaghí asi 120 kilometrů od hranic.

Podle dnešní informace listu Pakistan Times pákistánská policie na místo vyslala zásahové jednotky, aby po unesených pátraly a pokusily se je osvobodit. K únosu se podle pákistánských úřadů zatím nikdo nepřihlásil. K incidentu podle Pakistan Times došlo přesně v místě, kde před dvěma lety ozbrojenci unesli turistu z Francie. Propustili ho po měsíci, když zřejmě dostali výkupné.

Mluvčí českého ministerstva zahraničí Johana Grohová ČTK řekla, že česká diplomacie informaci o únosu zaznamenala a velvyslanectví v Pákistánu ji prověřuje. Podrobnosti k události nemá.

Únosy nejsou v Balúčistánu výjimečné. Většinou jsou dílem banditů, kteří za své oběti požadují peníze. Někdy cizince unášejí i islámští povstalci napojení na Taliban a teroristickou síť Al Káida.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…