Palas si stěžuje u Ústavního soudu: Návštěva policie byla poslední kapkou

31.05.2014 9:30

Senátor Jaroslav Palas už je přes rok vyšetřován policií kvůli svému penzionu na severní Moravě, který sám označuje za dvougenerační rodinný dům. Před měsícem ho dokonce prohledávala policie. Ale dosud nepadlo žádné obvinění a senátor má pocit, že je policií jen šikanován. Obrátil se proto na Ústavní soud. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Palas si stěžuje u Ústavního soudu: Návštěva policie byla poslední kapkou
Foto: redakce
Popisek: Senátor Jaroslav Palas

Senátor Palas tvrdí, že s policií spolupracuje, ačkoli se ničeho nezákonného nedopustil. Jako dlouholetý politik neměl nízké příjmy a finančně špatně na tom není ani jeho choť - zubní lékařka s dlouholetou zavedenou praxí. Domovní prohlídka provedená na konci dubna ho proto pobouřila.

„Poslední kapkou v táhnoucím se vyšetřování byla pro Palase právě návštěva policie na konci dubna. Postup policie označil za šikanu a rozhodl se podat ústavní stížnost,“ píše server. Palas býval poslancem, ministrem zemědělství, hejtmanem a teď je členem horní parlamentní komory. Státní zástupce Libor Malý, který má kauzu na starosti, ji odmítá jakkoli komentovat. Již dříve ale naznačil, že Palas s policií nespolupracuje na sto procent. V minulosti čelil podezření, že převzal úplatek v souvislosti s převodem novojičínské nemocnice z kraje na soukromého vlastníka. Nic se však neprokázalo.

Stížnost na soud již dorazila, ale její vyřízení může zabrat dost času, v průměru je prý třeba počítat se šesti měsíci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…