Palba Kubery z ČT: Celá planeta se nechala zblbnout magorama. Ten Chovancův úřad... Romancov, Romancovová a k tomu Janda!

04.01.2017 20:00

Ve středečním Interview ČT24 zasedl proti Světlaně Witowské vášnivý kuřák a senátor Jaroslav Kubera (ODS). Senát by měl za 14 dní hlasovat o zákazu kouření v restauracích. Host rozcupoval zákon, který nařizuje uzavření obchodů o některých svátcích. Vypálil také na Chovancův úřad bojující proti propagandě. Bude tenhle úřad vyvracet hoax o globálním oteplování, ptal se. A pokud jde o kouření...

Palba Kubery z ČT: Celá planeta se nechala zblbnout magorama. Ten Chovancův úřad... Romancov, Romancovová a k tomu Janda!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Co je špatného na tom, když chce stát lidi bránit před špatnými účinky kouření?“ zeptala se moderátorka. „A proč tedy nejít cestou smíru? Proč tu společnost nerozdělit? Návštěva restaurace není povinná. Protože lékař, a ti kouří víc než si myslíte, tak po čtyřhodinové úspěšné operaci vyběhne ten kilometr a půl z nemocnice, aby byl mimo areál. Vyběhne na ulici a policista mu dá pět tisíc korun pokuty, protože si doktor nevšiml, že stojí na zastávce veřejné dopravy,“ rozčiloval se Kubera.

Za stejně nesmyslný považuje zákon nařizující uzavření obchodů o některých svátcích. Ono se sice říká, že prodavačky musí pracovat, ale on musí o víkendech pracovat leckdo. „Televize by nemusela o svátcích vysílat, proč by lidé nemohli být radši s rodinou a televize může být vypnutá, jenže tohle nikoho nenapadlo,“ kroutil hlavou senátor. Nemluvě o tom, že ty prodavačky mají za víkendy příplatek a v jiné dny mohou mít volno, doplnil k tématu senátor.

„Já bych chtěl zavilé nekuřáky upozornit, že dojde i na ně. Dneska likvidujeme kouření, zítra to můžou být zdravé potraviny. Vždyť se podívejte, jak banky chtějí zrušit peníze. Víte proč? To není kvůli pohodlí. To je proto, abychom byli ještě víc pod kontrolou. Banky budou vědět, co a kde nakupujete. Vy si nakoupíte třikrát tlačenku a najednou k vám přijde komisař a řekne: vy nežijete zdravě a my vám zvedneme zdravotní pojištění,“ dal příklad host.

Bude Chovanec vyvracet hoax o globálním oteplování?

A to není všechno. Za vůbec největší podvod, který má sloužit jako nástroj k ovlivňování lidí, slouží podle Kubery údajný hoax o globálním oteplování.

„Největší podvod tisíciletí. Celá planeta se nechala od magorů zblbnout. Že se člověk chová k planetě jako prase, to je pravda, ale že by ji člověk dokázal tak osudově ovlivnit, to je nesmysl. Je to evidentní hoax. A bude ho ten nový Chovancův úřad vyvracet? To bude velmi zajímavé,“ smál se Kubera. Úřad o dvaceti lidech je prý natolik malý, že toho mnoho nestihne. A co by měl vlastně stihnout? Chce nám podle senátora říkat, jak máme číst zprávy, co je levá propaganda a co je ta pravá propaganda.

„On už je problém to rodinné propojení, na jedné straně pan Romancov, na straně druhé paní Romancovová a ještě k tomu Jakub Janda,“ pokračoval v tématu senátor.

Kubera je přesvědčen, že proti propagandě nás v podstatě žádný úřad neochrání. Lidé narození ještě za „totáče“ to dosud vědí. Pokud někdo nechce číst dezinformace, tak prý udělá vůbec nejlíp, když přestane číst Facebook. Především mladí lidé tráví na Facebooku mnoho času a už se jim ho nedostává na cokoli jiného. Recept je na to však jediný. Facebook je jednoho dne přestane bavit a pak se lidé budou věnovat jiným věcem.

Nakonec došlo i na návrh ústavního zákona, který má lidem umožnit použití zbraně v krizových situacích. Kubera ve shodě s ústavním právníkem Janem Kyselou konstatoval, že lidé se mohou bránit se zbraní v ruce už za stávající legislativní situace. K dokreslení celého problému přidal příklad. „Chlap bude mít zbraň, projde všemi zkouškami, bude ji mít legálně, dobrý. Jenže přijde domů a tam uvidí v posteli manželku s milencem. A jak se zachová, to je vždycky velmi složitá situace,“ nabízel příklad Kubera.  

reklama

autor: mp

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…