Pálení Koránu a nahé dívky. Drsná protiislámská akce zvedla ze židle Haška. Organizátor Konvička ale ještě přitvrdil: Šabatová, redaktorky ČT...

07.07.2016 18:51

K příležitosti svátku slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje se Martin Konvička vydal do Brna, aby před tamní mešitou ukázal muslimům, jak se slaví ramadán v Česku. Došlo na guláš, spoře oděné ženy i pálení Koránu. To se však nelíbilo Michalu Haškovi, který Konvičkovo počínání ostře odsoudil.

Pálení Koránu a nahé dívky. Drsná protiislámská akce zvedla ze židle Haška. Organizátor Konvička ale ještě přitvrdil: Šabatová, redaktorky ČT...
Foto: David Daniel
Popisek: Martin Konvička a Petr Hampl

Konvička si během své akce vzal na paškál Václava Havla, sexualitu i stravování. Přestože se jeho happeningu zúčastnilo jen zhruba 40 lidí, bývalý lídr hnutí Blok proti islámu byl spokojen. Vše proběhlo, jak mělo.

„Shromáždění jsme si dovolili svolat za účelem oslavy konce ramadánu, abychom džentlmanům z té maličké budovy za mými zády ukázali, jak se to ve skutečnosti slaví u nás,“ prohlásil na úvod akce, během které i demonstrativně spálil Korán.

S takovým jednáním však nesouhlasil hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek, který Konvičkovo pálení Koránu na druhý den odsoudil. „Vyjádřit názor lze v demokracii tisíci jinými způsoby než vzdáleným napodobováním řádění SA či SS, a právě to bohužel pan Konvička a spol. předvedli,“ napsal Hašek, spolu se zmínkou o jezuitech, kteří stejně jako nacisté stavěli hranice z knih.

„Jižní Morava je kolébkou středoevropského křesťanství a naše kořeny musíme uchovávat, rozvíjet a v případě nutnosti i bránit, ovšem nikoliv pálením knih,“ dodal hejtman.

Konvička se však nezalekl a ještě si na závěr na ParlamentníchListech.cz rýpl nejen do studentů humanitních oborů. Jal se totiž vysvětlit vlastní pojetí pojmu „sexuální dehumanizace ženy“. „Kdo studujete něco hodně blbého, třeba genderistiku nebo evropská studia, tak jste se s tím pojmem jistě setkali,“ podotkl na úvod.

Běžné chápání termínu podle něj představuje zbitou a zneužitou muslimskou ženu prodanou do sexuálního otroctví uvnitř vlastní rodiny. („Obdobně, ať nemluvíme jen o muslimech: žena prostituovaná za dávky pervitinu, manželka Petra Uhla, europoslankyně zvolená za Zelené, většina redaktorek České televize“), uvedl v závorce náznaky, že by se to mohlo týkat například i veřejné ochránkyně lidských práv Anny Šabatové.

„Sluníčka to chápou jinak. SEXUÁLNĚ DEHUMANIZOVANÁ je třeba modelka předvádějící spodní prádlo, ale už ne aktivistka odhalující prsa při protestu proti konzumaci zvířat,“ uvedl Konvička s tím, že on sám se v průběhu akce bavil s najatými modelkami, a rozhodně mu nepřišly nijak sexuálně dehumanizované. „Možná pro dobrosery lidské tělo NENÍ součástí naší humanity,“ podotkl a dodal, že žijeme v době, kdy nic není, čím se zdá být.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…