Pamatujete na ministra financí Kočárníka? Teď nás prý jeden jeho podpis může stát miliardy

22.11.2014 20:21

Česká republika může mít větší rozpočtové problémy, než předpokládá ministr financí Andrej Babiš (ANO) a to kvůli směnce z roku 1995, na které je prý podepsán tehdejší ministr financí ve vládě Václava Klause Ivan Kočárník. Jde o 1,2 miliardy korun.

Pamatujete na ministra financí Kočárníka? Teď nás prý jeden jeho podpis může stát miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Exministr financí Ivan Kočárník v roce 1995 přislíbil ručit za sbírku uměleckých předmětů a určitých dokumentů Martě Chadimové, ta je zapůjčila státu s tím, že bude požadovat vysoké platby, pakliže se jí majetek v určitý čas nevrátí.

,,Směnkou stát ručil za soukromou sbírku uměleckých předmětů a různých dokumentů Martě Chadimové, která ji státu zapůjčila. Kdyby sbírku stát nevrátil (a bohužel ji podle všeho opravdu nevrátil), měla za to dostat částku, která je dnes mnohonásobně zúročena. Přesně jde o 1 244 035 248 korun," upozorňuje Týden.cz.

Sám Kočárník ale tvrdí, že nikdy takovou směnku nepodepsal. Může jít tedy i o falzum. Pokud je směnka pravá, zaplatí ji všichni občané ze svých daní. Nynějším majitelem je pravděpodobně  dosud neznámá zahraniční firma, která může požadovat vyřešení sporu ve Francii a tam by podle právníků teoreticky mohla uspět.

Více se o celé kauze dočtete v pondělním vydání časopisu Týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…