Pan Babiš bohužel v něčem i lže, trefil se do ministra Paroubek

20.04.2014 21:01

Bývalý premiér Jiří Paroubek se nyní bude pokoušet o úspěch v květnových volbách do Evropského parlamentu. Volby ale podle něj vyhraje Andrej Babiš se svým hnutím ANO, zatímco ČSSD čeká porážka kvůli slabému vedení a špatnému programu.

Pan Babiš bohužel v něčem i lže, trefil se do ministra Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Když Jiří Paroubek odešel z čela ČSSD, mnoho úspěchů ve vysoké politice nezaznamenal. Nyní míří do Evropského parlamentu. „Evropský parlament je trošku jiná problematika než česká politika. Je to něco, co mě zajímá spíš z hlediska zahraniční politiky, což je můj dlouhodobý koníček. To už z mého hlediska není věcí, která by mě stresovala,“ prozradil v rozhovoru pro časopis Týden.

ČSSD ale stále pozoruje, i když spíše jako komentátor. „Myslím, že Bohuslav Sobotka nemá povahu na to být lídrem. Je to škoda, protože jinak je to určitě kvalitní politik. Ale každý jsme holt nějaký. Tady by přece stačila kouzelná větička: Tak počkejte, pane Babiši, já jsem tady premiérem. Protože pan Babiš nesporně říká některé věci, které by měl říkat premiér,“ míní.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Podle Paroubka se ve vládě odehrává něco, co tu ještě nebylo. „To si nedovolil ani Miroslav Kalousek, který aspoň formálně předstíral, že tu vládu řídí někdo jiný. Myslím, že Bohuslav Sobotka má z Andreje Babiše zbytečný respekt. Stejně, jako má zbytečný respekt z prezidenta Zemana. Přitom v politice se někoho bát je velmi špatně,“ dodává.

Na Babiše hledí kriticky. „Je to mnohonásobný a neslýchaný konflikt zájmů. Když sem přijela delegace evropských poslanců, tak to jemně nadhodila a byla z toho hysterická a neadekvátní reakce pana Babiše. Pan Babiš bohužel v některých věcech i lže, jak se ukazuje na Slovensku v tom jeho procesu o tom, zda byl, či nebyl agentem StB. Je stále zřejmější, že lže. A jestliže lže v jedné věci, může lhát kdykoli. Navíc není kompetentní, protože se nevyzná ve veřejných financích. Nemá kvalifikaci, aby dělal dobře ministra financí. Možná, že se mýlím a za rok změním názor, ale teď nevidím žádnou progresi,“ uzavírá Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…