Pan Ki-mun ocenil Česko za podporu lidských práv

04.04.2014 13:43

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun po dnešní schůzce s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD) ocenil české angažmá v oblasti lidských práv a humanitární podpory. S českým ministerským předsedou se bavili také o aktuální situaci na Ukrajině, v Sýrii nebo střední Africe.

Pan Ki-mun ocenil Česko za podporu lidských práv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Šéf světové organizace na tiskové konferenci uvedl, že cílem jeho druhé cesty do Česka ve funkci je upevnění partnerství ČR a Spojených národů. Vedle politiky lidských práv ocenil Česko také za to, že otázka klimatických změn je součástí jeho politiky a Sobotku pozval na zasedání o klimatických změnách, které se uskuteční 23. září v New Yorku.

Sobotka po setkání, které bude pokračovat společným pracovním obědem, zdůraznil, že prioritou české zahraniční politiky budou nadále lidská práva. V této souvislosti řekl, že se ČR bude ucházet o členství v Radě OSN pro lidská práva (UNHRC) i v dalším období. Poznamenal, že OSN zůstává pro Česko důležitou mezinárodní platformou, jejíž dobré fungování může do budoucna předcházet rizikovým situacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…