Pana Ivanča neznám, vzkázala nám primátorka Krnáčová stran šachů v Dopravním podniku

20.10.2015 10:34

ParlamentníListy.cz v pondělí informovaly o schůzce na pražském magistrátu, kde mělo podle našeho zdroje dojít k jistému lobbingu primátorky hnutí ANO ohledně Dopravního podniku. Podle našich, dnes již dvou zdrojů, Krnáčová usilovala o doporučení jména Ivana Ivanča coby možného (klidně i dočasného) šéfa DPP v Praze. Ta to však odmítá.

Pana Ivanča neznám, vzkázala nám primátorka Krnáčová stran šachů v Dopravním podniku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Přímá konfrontace našich zdrojů a slov primátorky Adriany Krnáčové stojí zcela proti sobě. „Jelikož jste o tom psali, chtěl bych říci, že paní primátorka stále trvá na jménu Ivan Ivančo, a to bez hlubší diskuse. Pokud má být transparentní výběrové řízení, rádi bychom o tom diskutovali až poté, co budou jména na stole. A tím myslím, že půjde o jména, která vyplynou právě z velkého tendru," uvedl v pondělí náš zdroj, mimochodem zastupitel magistrátu hlavního města.

Podle jeho zjištění je údajný plán "sundat" aktuálního šéfa DPP Jaroslava Ďuriše na nejbližší dozorčí radě společnosti. „Podle mého názoru nemá tento plán šanci na úspěch. Mluvilo se o tom dnes (respektive v pondělí, pozn. red.) na schůzce, kdy bylo více lidí, nemyslím si, že jsem s tímto negativním postojem sám,“ dodal. Upřesnil ještě, že na schůzce seděli například zastupitelé ČSSD Březina a Dolínek.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová ovšem ParlamentnímListům.cz vzkázala, že je to jinak. „Tato informace se nezakládá na pravdě, paní primátorka pana Ivanča vůbec nezná," řekl naší redakci vedoucí oddělení komunikace Vladimír Řepka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…