Pancová opustí vazbu. Vrchní soud zamítl stížnost žalobce

27.09.2013 13:56

Pražský vrchní soud v pátek odpoledne potvrdil, že Kateřina Pancová může opustit vazbu. Zamítl totiž stížnost státního zástupce proti jejímu propuštění na svobodu. ČTK to řekl předseda soudního senátu Ľubomír Klimáček. Bývalá ředitelka kladenské nemocnice je obžalovaná v kauze exposlance Davida Ratha.

Pancová opustí vazbu. Vrchní soud zamítl stížnost žalobce
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Podle informací deníku Právo opustila Pancová vězení v Ruzyni už během pátečního dopoledne.

O propuštění Pancové a jejího partnera Petra Kotta už rozhodl Krajský soud v Praze na začátku září. U Kotta ovšem žádost o propuštění odmítl.

Lékařka musí odevzdat cestovní pas a bude se dvakrát týdně hlásit úřadům

Pancová strávila ve vazbě déle než 15 měsíců. Soudce Robert Pacovský stanovil, že po propuštění na svobodu musí odevzdat cestovní doklady a hlásit se dvakrát týdně probačnímu úředníkovi.

Lékařka ve své žádosti mimo jiné uvedla, že může nastoupit do zaměstnání v motolské nemocnici. Upozornila také na to, že se zhoršil zdravotní stav jejího otce.

Obžaloba v kauze viní 11 lidí z manipulace zakázek ve stavebnictví a zdravotnictví ve Středočeském kraji a z korupce. Kromě Ratha, Pancové a jejího přítele Petra Kotta jsou dalšími obžalovanými většinou manažeři firem. Hlavními pilíři obžaloby jsou policejní odposlechy a přiznání podnikatelky ve stavebnictví Ivany Salačové, které žalobce navrhuje pozici spolupracující obviněné, za což by jí mohl hrozit nižší trest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…