Pane Babiši, to vůbec není dobré. Vyplavalo na vás něco o uprchlících z minulosti, co se lidem asi moc líbit nebude... Okamura, Filip, kníže, Keller či Benešík promluvili

05.09.2018 4:42

ANKETA Premiér Andrej Babiš v TV Prima řekl, že v Evropě je 1,5 milionu ilegálních imigrantů, kteří nedostali azyl. Podle něj by měli opustit Evropu. Řekl, že Chemnitz je od nás za rohem a lidé mají z kriminality imigrantů strach a jsou v šoku. Podle něj je tu boj, jestli zachováme naši evropskou civilizaci a kulturu. „Tady nechceme žít v Africe ani na Blízkém východě, musíme bojovat za naše hodnoty a mít pro to také řešení,“ řekl.

Pane Babiši, to vůbec není dobré. Vyplavalo na vás něco o uprchlících z minulosti, co se lidem asi moc líbit nebude... Okamura, Filip, kníže, Keller či Benešík promluvili
Foto: Vít Hassan
Popisek: Premiér Andrej Babiš na setkání členů Bytového družstva Svatopluk v Horoměřicích. Vláda se bude zabývat případem klientů zkrachovalého H-Systemu

„Vždyť Chemnitz je od nás za rohem! Contemu jsem vysvětloval jasně, že je to boj o to, jestli zachováme naši evropskou civilizaci a kulturu. Tady nechceme žít v Africe, ani na Blízkém východě, musíme bojovat za naše hodnoty a mít pro to také řešení,“ burcoval předseda vlády.

„Viděli jste ten záběr, jak přijela loď s migranty na pláž mezi turisty? Evropané mají strach a jsou v šoku. To samé i v tom Chemnitzu, to nebyla jen ta vražda, to byly vraždy neplnoletých dívek a sexuální obtěžování,“ připomněl Babiš kriminalitu imigrantů.

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí

Imigrace je součástí politiky EU

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o slovech premiéra Babiše myslí. Drtivá většina politiků se slovy Babiše souhlasí. Někteří politici SPD řekli, že jim Babiš „vykrádá“ program, někteří připomněli, že Babiš byl v minulosti ochoten přijmout tisíce uprchlíků. Někteří míní, že nelze současně hájit Evropskou unii, která masovou imigraci podporuje, a současně říkat, že jsem proti imigraci.

„Andrej Babiš vůbec nechápe situaci, což je u premiéra děsivé – výroky premiéra Babiše, že ten, kdo zpochybňuje členství České republiky v Evropské unii, ohrožuje její budoucnost, a zároveň tvrzení o odmítání imigrantů a snaze změnit EU jsou naprostým klamáním občanů. Evropská unie je neomarxistickým projektem a jeho elity se své moci dobrovolně nikdy nevzdají. Imigrace je součástí této politiky a stejně jako premiér Babiš potřebuje být součástí elit Evropské unie. Existuje jediná cesta ke svobodě. Především prosadit naše právo rozhodnout v referendu o vystoupení z Evropské unie. A zvítězit příští rok v květnu ve volbách do Evropského parlamentu a společně s vlasteneckými stranami Evropy vytvořit nová pravidla evropské spolupráce. Pokud to nebude možné v celé Evropě, je nutné uplatnit referendum, odejít z Evropské unie a vytvořit společný projekt spolupráce ve formátu V4 plus,“ vyjádřil se pro ParlamentníListy.cz předseda SPD a místopředseda Poslanecké sněmovny Tomio Okamura.

Anketa

Který z posledních premiérů byl nejlepší?

4%
4%
3%
89%
hlasovalo: 11145 lidí

„Vyjádření premiéra se opírá o fakta. I u nás je potřeba přijmout novelu zákona, podle které se zrychlí návratová politika,“ řekl redakci předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

Podle místopředsedy ČSSD a poslance Jaroslava Foldyny má premiér Andrej Babiš pravdu. „Chemnitz je od nás opravdu za rohem a lidé mají z kriminality imigrantů opravdu strach. Opravdu také v Evropě probíhá boj o zachování evropské civilizace a opravdu tady nechceme žít jako v Africe nebo na Blízkém východě. To, abychom tak nežili, stálo ohromné množství krve, potu a slz našich předků, a proto opravdu musíme bojovat za zachování našich hodnot. Jestli to totiž neuděláme, tak nakonec budeme bojovat už jen o naše holé životy,“ dodal poslanec.

Babiš: Uprchlíci ze Sýrie a dalších zemí by mohli v Česku obsadit tisíce pracovních míst

„Andrej Babiš chtěl v roce 2015 do ČR přijmout 18 000 migrantů ze Sýrie. Je to v tomto článku. Pokud jde o evropské hodnoty, tak schválil  Istanbulskou úmluvu i proti odporu KDU-ČSL, která podkopává  evropskou civilizaci. O tom je možné si přečíst zde. Tak si Andrej Babiš představuje boj za naše hodnoty? Nic než populismus a měnění názoru podle situace,“ upozorňuje místopředseda KDU-ČSL a poslanec Ondřej Benešík.

Benešík narážel na článek v Českém rozhlasu, který informoval o tom, že Babiš řekl, že podle něj by uprchlíci ze Sýrie a dalších zemí mohli v Česku obsadit tisíce pracovních míst, o která místní nemají zájem. Uprchlíci po svém příchodu podle něj můžou najít uplatnění v ekonomice. „Máme 18 tisíc volných míst pro pomocné dělníky. Pokud naši občané nechtějí obsazovat tyto pozice, tak ano, proč ne,“ řekl tehdy Babiš o možnosti zaměstnávat běžence v Česku.

„Není mi jasné, co jsou společné hodnoty pana Babiše a moje, a jsem zvědav na jeho řešení. Dnes, a ne za pět let,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Otevřením se masové migraci z jiných civilizačních okruhů páchá Evropa sebevraždu

„Od začátku říkám, že otevřením se masové migraci z jiných civilizačních okruhů páchá Evropa sebevraždu. Jde o nejpalčivější téma dneška. Je dobře, že u nás až na výjimky existuje poměrně široká politická shoda v otázce migrace, odmítnutí kvót a dalších souvisejících otázek. Je pro nás zásadní společný postup v rámci V4 a úzká spolupráce s rakouským kancléřem Kurzem, který na to má velmi racionální pohled. Západní Evropa ovládnutá ideologií muktikulturalismu a politické korektnosti začala opouštět a pošlapávat tradiční hodnoty, díky kterým se stala Evropa nejvyspělejší kulturou. Pokud střední Evropa přispěje v otázce hodnot a směrování Evropy k nalezení ztraceného kompasu, bez kterého míříme na útes a čeká nás hodně tvrdý náraz, bude to jedině dobře,“ míní místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček.

„Všeobecně nemám zájem se k výrokům člověka, který je trestně stíhaným premiérem této země a bývalým spolupracovníkem StB, jakkoli vyjadřovat,“ reagoval místopředseda STAN a senátor Jan Horník.

„Jednoznačně se stavím za myšlenku, že migrační krize se musí řešit na území, kde vznikla. Finanční i materiální podpora pro tyto státy je nezbytná a podpořit tuto variantu je nanejvýš rozumné,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu ANO Roman Kubíček.

„Naprosto s uvedenými výroky pana premiéra souhlasím. Doufám, že ho nezlomí politici typu Merkelové či Macrona ani tlak páté kolony u nás, tedy Kalousek, Schwarzenberg a spol.,“ reagoval europoslanec Jan Keller.

„Andrej Babiš je první premiér, který mluví v této životně důležité záležitosti jasně, trvá na svém, má i řešení a to aktivně prosazuje. Jednoznačně s ním souhlasím a jsem přesvědčen, že po nadcházejících volbách budou lidé také v šoku. Po celé Evropě probudí se mlčící většina a vytěsní Merkelovou, Macrona a přemaluje politickou mapu Evropy. Jedině tudy vede záchrana naší civilizace. To, co se děje teď v Německu, je teprve začátek,“ míní senátor SPO Jan Veleba.

Anketa

Sympatizujete s demonstranty, kteří v německé Chemnitz protestovali proti migraci?

98%
2%
hlasovalo: 21155 lidí

Pokud budeme součástí EU, bude migrace pokračovat. Jednoho dne se začne i střílet

„A to na to Andrej Babiš přišel až teď? Pouze balamutí své voliče, aby neztratil jejich stále klesající přízeň. Před dvěma roky tvrdil, že potřebujeme ilegální imigranty jako pracovní sílu na náš pracovní trh. Být proti migraci a zároveň být probruselsky zaměřený nejde dohromady. To jsou dva zcela protichůdné názory, které nelze obhajovat do nekonečna. EU má ve svém programu multikulturalismus a ilegální imigraci, stejně jako probruselská vláda ANO, ČSSD s podporou KSČM. Jinými slovy, pokud budeme součástí EU, bude migrace pokračovat. SPD dlouhodobě zastává názor opačný, tedy že řešením je nulová tolerance ilegální imigrace a nepřijímání ilegálních imigrantů na území států Evropy. Dalším nezbytným krokem je urychlení navracení neúspěšných žadatelů o azyl, takzvaných ekonomických migrantů, a naopak přísun investic do konkrétních projektů do zemí, odkud migranti přicházejí, které by sloužily k zabezpečení lepších podmínek života u nich doma. Dalším nezbytným krokem je vypsání referenda o vystoupení z EU,“ myslí si Radovan Vích, poslanec a člen předsednictva SPD.

„Lze říci jediné. Až přijdou činy, a ne slova, uvěřím, že to myslí vážně. Ta nedůvěra je údělem lidí vezoucích se na populistických slibech,“ říká místopředseda poslaneckého klubu KSČM Leo Luzar.

„Ačkoliv v řadě věcí s ním nesouhlasím, má Babiš ve všem pravdu. Banda eurohlupáků místo toho, aby na pobřeží zavírala nelegální migranty do internačních táborů, kde by zůstali třeba tři roky nebo pět let, a potom je šupem posílala domů, když se zjistí po všech odvoláních, že u nás nemají co dělat, je nechala mašírovat Evropou. To je výsledek tupé lenosti politiků států na pobřeží Středozemního moře, ale i v Německu, tam zejména. Kdyby migranti nevěděli, že v Německu vládne banda idiotů, která jim dovolí všechno, nedali by se na pochod směr Berlín. Merkelová a spol. jsou tupá stáda u koryt. Merkelová by za vlastizradu měla být odsouzena na doživotí. A s ní i pár desítek dalších německých potentátů. Protože v Německu (ale i v jiných takzvaných západních takzvaně hodně demokratických státech) jde o dlouhodobý primitivismus,“ říká senátor Jaroslav Doubrava.

„Vždyť na přelomu tisíciletí Německo a další evropské státy řízené eurotupouny poskytly azyl mraku islámských extremistů hloupě považovaných za demokraty. Těmi byli jenom proto, že prý bojovali proti ruské ‚diktatuře‘ na Kavkaze. Proč se nepíše o tom, že ještě před vypuknutím migrační invaze čečenští grázlové v Německu dohlížejí na to, zda jejich krajané v Německu dodržují jakési musulmanské právo šaría. Čečenských primitivů je v SRN několik desítek tisíc a další přicházejí. Pátou kolonou se stali i Turci, které jejich turecký islámský vůdce Erdogan vyzývá, aby v Německu rodili jako myši, aby měli co nejvíce dětí, a získali v SRN moc. V letech 2914–2018 migranty do EU pouštějí bez odporu líní tupouni bojící se odpovědnosti. Italové v poslední době aspoň pár dnů podusí nelegální migranty ve vyloďovacím plavidle na moři, než je pustí na břeh nebo si je někdo vezme k sobě do skladu – třeba ve švédském islámském státu. Nejde o nic jiného než o muslimskou invazi do Evropy s cílem zničit její kulturu, podmanit si ji. Ale to jsem napsal už mnohokrát. Výsledek? Hrách na zdi je to nejvhodnější přirovnání. Co se děje v Chemnitzu, není nic jiného než akt sebeobrany. Bohužel jednoho dne se začne i střílet. Čím dříve budeme konečně na sebeobranu připraveni, tím větší naději na záchranu našich potomků budeme mít,“ dodal Doubrava.

„Jedna otázka je řešení migrace. Tam musí dojít ke zpřísnění migrační politiky EU. Na druhé straně se musím smát, pokud pan Babiš mluví o hodnotách. Ty už vyměnil dávno za koblihy,“ reagoval europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Řada politiků ANO jsou sluníčkáři, kteří migraci podporují…

„To, že chce být Andrej Babiš zachránce Evropské unie před imigranty a má na to recept, je pouze jeho předvolebním trikem z důvodu zvýšení volebních preferencí pro své hnutí ANO. Tuto svou představu suverénně prezentuje našim občanům pomocí sdělovacích prostředků, a to i přes to, že je migrace a ideologie multikulturalismu plánem Evropské unie, se kterou je pan premiér velice dobře spjatý a od které čerpá stamilionové dotace pro své firmy. Migraci a EU totiž nejde rozdělit, jelikož to jsou spojené nádoby. Zamezení migrace do České republiky půjde pouze za předpokladu ukončení diktátu Bruselu, kterého docílíme vypsáním referenda o vystoupení ČR z EU, aby si občané sami rozhodli, zda chtějí být za těchto podmínek i nadále součástí tohoto neomarxistického a přebyrokratizovaného spolku prosazujícího ideologii multikulturalismu. Toto ale premiér Babiš odmítá, jelikož si on sám nedokáže své podnikání bez EU představit. Český občan ale není hloupý a ten, kdo sleduje vývoj na naší domácí politické scéně ohledně nelegální migrace do Evropy, si udělá sám obrázek o tom, jak premiér Andrej Babiš coby lídr hnutí ANO mění své názory tak, aby občané slyšeli to, co si sami přejí, a tím si zlepšil kredit svůj a hnutí ANO. Jediné naše hnutí SPD hned od svého založení tvrdě odmítá přijímání imigrantů do Evropy a jako jediné se hlásilo a podporovalo nastolenou politiku Viktora Orbána v Maďarsku,“ uvedl místopředseda poslaneckého klubu SPD Radek Rozvoral.

„Nejdříve je třeba připomenout, že právě europoslanci za ANO pod vedením pana Teličky, stejně tak i někteří poslanci, zastupitelé z Brna, Prahy a dalších míst za ANO, patří ke ‚sluníčkářům‘. Migraci celou dobu podporují. Volby se blíží a pan premiér se probudil. Vybral téma, na které voliči slyší. To, že je migrace nebezpečná situace, jejímž cílem je dobýt a změnit Evropu, začíná být jasné většině lidí. Násilné činy nelegálních migrantů jen zrychlují potřebu situaci řešit. Doufám, že premiér nezůstane jen u předvolebních slibů. Předpokládám, že velkým problémem mu ale stále zůstane vyřešit si to nejprve v ANO. Pokud to myslí dobře, měl by začít omluvou těm, kteří situaci již dříve rozpoznali, řekli nahlas a byli za to pranýřováni a dehonestováni,“ říká senátorka ČSSD Božena Sekaninová.

„Myslím si, že nestačí vykrádat rétoriku SPD, ale je třeba přejít ke konkrétním činům. Prozatím jsem si nevšiml ani jediné konkrétní, hmatatelné akce pana Babiše tímto směrem. Prozatím jeho vláda pouze přijala Marákešský diktát, ženské lobby přislíbil pan Babiš schválení protičeské Istanbulské úmluvy a konkrétní hmatatelné akce na obranu našich národních zájmů jsem nezaznamenal. Mít podíl na vládní moci, SPD by jasně a reálně podpořila Maďarsko a Itálii v jejich krocích proti afrikanizaci a islamizaci Evropy. Proto prozatím vše vnímám pouze jako falešnou hru pana premiéra s českými voliči. Nezapomeňme, že v minulé vládě to byl on jako ministr financí, kdo schválil půl miliardy na integraci až 6 000 imigrantů. Osobně požaduji činy, nikoliv slova!“ uvedl poslanec SPD Lubomír Volný.

„Obávám se, že nyní je již pozdě. Jak je budeme shánět? Dokud není úplně pozdě, je třeba vybudovat sběrné tábory, ve kterých by se s nimi pracovalo na základě platných azylových zákonů a ekonomické migranty bychom ihned vraceli zpět do jejich země. A to bude něco stát, jak finance, tak lidi,“ míní poslanec ANO Rostislav Vyzula.

„Pan premiér se očividně inspiroval programem a prohlášeními SPD z několika posledních let. Otázkou zůstává, co způsobilo toto prozření? Repatriace nelegálních migrantů je jednou z priorit SPD, a proto jsme prosadili doporučení Sněmovny vládě, aby rozvojovou pomoc zemím, odkud nelegální migranti přicházejí, vázala na jejich spolupráci při repatriacích vypovězených migrantů. To, co se děje v Chemnitzu, je jenom špičkou ledovce ukazující na narůstající nespokojenost obyvatel s politikou multikulti a rozpad právního státu v Německu. To, že jde o přežití evropské civilizace, říkáme v SPD rovněž již dávno, jen se to dosud asi nehodilo. Je zřejmé, že bez jasného a energického odporu proti pomatené politice evropské komise naše civilizace zanikne a skončíme ve stejné bídě a občanských válkách jako Afrika. Uvidíme na podobě rozpočtu Ministerstva zahraničí, jak moc pan premiér svá slova myslí vážně. Z toho, co se děje, je zřejmé, že současná forma EU je nefunkční a pro evropské národy zhoubná! Bez EU by nebyla migrační krize ani ty stovky zavražděných po celé Evropě,“ říká poslanec SPD Jiří Kobza.

„Mohu jen souhlasit,“ reagoval senátor za KSČM Václav Homolka.

„Souhlasím,“ uvedl podobně poslanec ANO Milan Brázdil.

„Jasně. Tak to přece je. Přesně to si myslím,“ reagoval na slova premiéra poslanec ANO Miroslav Janulík.

Babiš na TV Prima též zmínil, že Česká republika je v pomoci jinak velmi solidární, což opět názorně předvedl na dokumentu s hojně žlutě vyznačenými body, které znázorňují, kde všude už pomohla. „Poskytli jsme těmto zemím 2,1 miliardy od roku 2015, a to je mimo příspěvek do Turecka, kam dáme ještě 551 milionů,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…