Pane Čunku, vyšoupnete Bělobrádka z vedení KDU-ČSL? Zde je odpověď

10.10.2016 6:51

Vsetínský starosta a senátor, a především úspěšný lidovecký lídr v krajských volbách ve Zlíně, Jiří Čunek, prozatím nepomýšlí nad tím, že by vystřídal Pavla Bělobrádka v čele strany. Píše o tom dnešní MF Dnes. "Vše má svůj čas," řekl Čunek.

Pane Čunku, vyšoupnete Bělobrádka z vedení KDU-ČSL? Zde je odpověď
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Senátor Jiří Čunek v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

Lidovci v krajských volbách vyhráli v jediném kraji, a to právě díky Čunkovi ve Zlínském. Čunek také získal nejvíce preferenčních hlasů. Někdejší šéf tak začíná pomalu ale jistě znovu promlouvat i do politiky celostátní. 

O tom, jestli se bude ucházet o post šéfa strany nebo alespoň o funkcí místopředsedy, však zatím hovořit nechce. "Nyní jsem v celostátním výboru strany, a co bude dál, na to je čas. Především se budu rozhodovat podle toho, zda budu chtít v tu dobu tu funkci dělat. Kandidovat může každý člen, a dokonce se může sám navrhnout. Je na každém, zda tu ambici a chuť má," podotkl Čunek s tím, že on sám nyní takové úvahy nevede.

"Teď se mi podařilo vyhrát volby a mám sestavit novou vládní koalici na krajské úrovni. Tomu se věnuji a vůbec nepošilhávám po ničem jiném. Až nastane čas, abych přemýšlel o jiných věcech, zcela jistě to udělám," dodal.B

Voliče podle svých slov oslovil díky přímé a poctivé politice. "Já za sebou netahám žádné skandály kromě těch, které vyrobí Praha. Já tady žádné skandály v reálném životě za sebou nemám, město řídím racionálně a jsem člověk, který chce, aby všechny věci měly svůj pořádek a systém," zmínil. 

Jeho politika co se týče hospodaření by měla být vlastní i KDU-ČSL, myslí si. "I když máme peníze, nemůžeme je rozhazovat jen tak. Vždy musíme uvažovat, abychom podporou některé ze skupin z ní neudělali trvalé příjemce sociálních dávek, kteří už nebudou mít motivaci pracovat. A tak se dívám na všechny věci kolem sebe," uzavřel se slovy, že senátorem zcela jistě zůstane, neboť jde o kombinovatelnou funkci s případným hejtmanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…