Pane Hamáčku, kdo vám dovolil podepsat pozvání vojsk NATO? Předseda sněmovny se postavil palbě čtenářů

08.11.2015 19:02

Předseda Poslanecké sněmovny se jal odpovídat na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Osvětlil, co se dělo na partnerském summitu NATO v Bukurešti, kde Hamáček zastupoval nepřítomného prezidenta Zemana. Jasně odmítl nařčení, že by snad zrazoval národ, když připojil svůj podpis deklaraci upozorňující na možné ohrožení ze strany Ruska.

Pane Hamáčku, kdo vám dovolil podepsat pozvání vojsk NATO? Předseda sněmovny se postavil palbě čtenářů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Jan Hamáček

„Pane Hamáčku, většina národa není znepokojena ‚agresivním‘ postojem Ruska, jak se píše ve zprávě, naopak si přeje, aby co nejdříve byli s jeho pomocí poraženi teroristé v Sýrii (podporovaní ze strany USA), a většina národa si nepřeje trvalou vojenskou přítomnost NATO na našem území. Kdo vám dal mandát takový dokument podepisovat?“ ptala se čtenářka Jana z Prahy.

Hamáček zdůraznil, že nerozumí hysterii, kterou v Česku vyvolala jeho účast na summitu NATO v Bukurešti. Neudělal prý nic jiného, než že podepsal předem dojednané prohlášení, o němž věděla vláda. „Nevím, v čím zájmu zde vznikla dezinformační kampaň, která se snaží národu tvrdit, že na základě této politické deklarace nás obsadí americká armáda. To je samozřejmě úplný nesmysl, stačí si přečíst ústavu a v ní obsažené způsoby schvalování přítomnosti ozbrojených sil cizích států na našem území. Co se týká role Ruska, doporučuji přečíst si závěrečnou deklaraci ze summitu NATO ve Walesu, odsouhlasenou za účasti prezidenta Zemana. Bukurešťská deklarace z těchto závěrů vychází,“ shrnul.

Nakonec na stejnou otázku dalšímu čtenáři odepsal, že ne všechno, co se dočtete na internetu, je pravda.

Další odpovědi najdete zde

Následně si pochvaloval svou návštěvu, kde probíral jak možnosti dalších investic Japonců v České republice, tak možnosti rozvoje českých firem na japonských ostrovech. Zdůraznil, že tato vláda se opravdu stará o ekonomickou diplomacii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…