Pane Hašku, jak se jmenuje vaše mluvčí? Veselá předvolební debata z Brna

06.09.2016 21:51

Debata s kandidáty na hejtmana Jihomoravského kraje se odehrála dnes odpoledne na serveru deníku Blesk.cz. Mimo jiné se hovořilo o dopravě v kraji či o územním plánu.

Pane Hašku, jak se jmenuje vaše mluvčí? Veselá předvolební debata z Brna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na ministerstvu vnitra byla vylosována čísla, kterými jsou označeny hlasovací lístky pro nadcházející volby do zastupitelstev krajů

„ČSSD ani Michala Haška se nebojíme,“ uvedl lídr jihomoravských lidovců Roman Celý s tím, že kraji chybí především dopravní tepny. Dopravu jako palčivé téma vnímá i lídr občanských demokratů Jiří Crha. Ten mimo jiné o sobě uvedl, že je člověkem kompromisu. 

Lídři ČSSD Michal Hašek a lídr TOP 09 Jan Vitula se rovněž vyjádřili k dopravě. „Dálnice na Hradec Králové, silnice Brno–Znojmo, to bude platit stát. Bylo by ale dobré prosadit do budoucna zákon, kdy peníze ze silniční daně přijdou rovněž krajům,“ zmínil Hašek. Stejného názoru ohledně dopravy je i další kandidát, lídr zelených a Pirátů Jiří Hlavenka, jenž mimo jiné zkritizoval i současnou vládu hejtmanství. „Dlouhou dobu se zde vše zanedbávalo,“ řekl.

„Zcela jasně vidím problém v územním plánu,“ dodal lídr ANO Bohumil Šimek. O zásadách územního plánu se pak hovořilo obšírněji. „Brzdí to v rozvoji kraje. Je to problém v legislativě České republiky,“ zmínil Crha. „Zásady dělají odborníci. V závěru o nich rozhodují politici, ale kulaté razítko by mohl dát i ředitel krajského úřadu,“ dodal Hašek. Neziskové organizace, které chrání zvířata a rostliny, by neměly bránit územnímu rozvoji. 

Komická situace nastala ve chvíli, kdy se moderátor zeptal současného jihomoravského hejtmana Haška na jméno současné mluvčí. Smích se ozval ode všech. „Eliška Windová. A existuje,“ řekl Hašek, kterého v minulých dnech zaměstnávala kauza neexistující tiskové mluvčí Lucie Proutníkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…