Pane Kalousku, je to Vaše, ptal se bulvár. A exministr prý odpověděl "plechovým hlasem"

09.08.2013 8:58

Horlivé uklízečky, které vyklidily lavice poslanců, nenašly jen propisky, dokumenty a nabíječky, jak by se dalo čekat. Mezi ukrytými poklady politiků se našly i takové věci jako kondomy, viagra nebo protialkoholní lék antabus. Deník Blesk se poslanců zeptal, co komu patří.

Pane Kalousku, je to Vaše, ptal se bulvár. A exministr prý odpověděl "plechovým hlasem"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Také se Kalousek omluvil přítomným novinářům za svou občasnou prchlivost

Úklidová akce vznikla nedorozuměním. Vláda požádala vedení sněmovny, aby nechalo vyklidit zásuvky po předchozím kabinetu. Uklízečky ale pravděpodobně netušily, kde vláda sedí, nebo dostaly mylný pokyn vyklidit lavice všem. Poslanci se tak museli probírat hromadou věcí a hledat mezi nimi právě ty své.

Zatímco propisky, diáře a dokumenty si zákonodárci rozebrali s velkou rychlostí, o pilulky a kondomy nikdo zájem nejeví. Deník Blesk chtěl tedy vypátrat majitele, k vlastnictví se ale nikdo nechce přiznat.

"Moje to není, ale chápu to, přírodě se musí pomoci a pánů, co jsou v rozpuku sil, je ve sněmovně poměrně dost," uvedl poslanec Jiří Dolejš (KSČM). Někteří jeho kolegové naznačovali, že by pilulky podporující potenci mohly patřit Pavlu Bémovi (ODS), ten to ale razantně popřel. "Mohu vás ubezpečit, že já žádnou viagru nepotřebuji," vzkázal deníku.

Chybí antabus Kalouskovi?

Blesk hledal také majitele antabusu. "Pokud jde o antabus, lék patřící k léčbě notorických alkoholiků, tam nás hned několik sněmovních matadorů poslalo za bývalým ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Ten je známý svou náklonností k alkoholu," píše doslova bulvární deník. Ani tady ale nepochodil.

"Koho to je? To nevím. Moje určitě ne. A kolegům poslancům do soukromí v žádném případě nelezu," prohlásil prý "plechovým hlasem" exšéf státní kasy.

Majitele žádné z uvedených věcí se deníku Blesk nakonec vypátrat nepodařilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…