Pane Kalousku, nechte Babiše, zaznělo z míst, odkud to Kalouska zasáhne. Padl i vtip o TOP 09

01.11.2017 6:47

Jeden z nejvlivnějších českých marketérů Martin Jaroš se na svém facebookovém profilu vyjádřil k hodnocení stran týden po volbách. „Celkově je až neuvěřitelné, jak všechny strany pokračují v přesně tom chování, které je dovedlo tam, kde teď jsou. Jejich další osud je asi tímto týdnem přesně vystižen, ne-li zpečetěn,“ podotkl Jaroš. A věnoval se také dosluhujícímu předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi.

Pane Kalousku, nechte Babiše, zaznělo z míst, odkud to Kalouska zasáhne. Padl i vtip o TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Jaroš se úvodem zaměřil na ČSSD. „První sjezd na řešení krize si dali už na duben 2018, opakuji na duben 2018, čímž opět dokazují, že ČSSD je mentálně a procesně pevně ukotvena v 19. století. Junáci moji, to je zhruba tempo, kterým se staví české dálnice, takhle jste to vedli těch posledních 25 let, ale na moderní politiku to nestačí. Navíc ve straně probíhá totální zombie apokalypsa, k mršině se zase stahují staří pardálové, promiňte, chtěl jsem říct kojoti a hyeny, Paroubek a spol. To je téměř nezvladatelná situace,“ podotkl Jaroš.

Anketa

Kdybyste byli prezident, vyžadovali byste od Babiše 101 hlasů, jako chtěl Zeman kdysi po Němcové?

hlasovalo: 9315 lidí

STAN pak vnímá jako stranu chytrých a poctivých lidí, kteří se z nějakého důvodu rozhodli být zcela neviditelní a hlavně, probůh, nijak neovlivňovat dění. „Slyšel jste o nich někdo minulý týden? Poté, co je volby na dva dny vytáhly do nevítané záře reflektorů, se jim podařilo zalézt zpátky do nor a věnovat se té poctivé černé uhlířině, nebo co to vlastně dělají. To je o hubu, přátelé!“ píše Jaroš k dalšímu politickému hnutí ve Sněmovně.

U topky podle něj vidíme divoké kopy v agónii. „Asi jako když moje babička jednou usekla hlavu krocanovi, a on ještě minutu chodil kolem a měl horší kecy než předtím. Ale vážně, já vím, že strašně morálně bojujete proti Babišovi (kterého jste spolu s ODS vytvořili), ale běžný volič si vaše obstrukce vysvětlí tak, že prostě nechcete přijmout porážku a že nepřestanete intrikovat, dokud budete ve Sněmovně. A příště dá Babišovi o to víc hlasů, to vám garantuju, vy pořád krmíte obludu, která vás pohltí. Střelba do vlastních spojenců v podobě Pirátů taky moc nepomůže,“ zmínil Jaroš se slovy, ža tu opět máme stranu, která se chce kouknout pod pět procent, jak to tam vypadá.

Piráti pak dle Jarošových slov představují velmi dobrou show, v níž podává hvězdný výkon Ivan Bartoš. „Skvělé PR, navíc jak jsou noví, tak ještě reportují na Facebooku, i když jdou jenom na záchod, ale to je dobře, to je ta transparentnost. Lidi, kteří viděli Piráty jako nějaké romantické rebely, jejich pragmatismus občas zaskočí. Já jsem si ale už dřív všiml, že rebelství Pirátů je takového spíš matfyzáckého typu, takže nebuďte překvapení, lidi, bylo to už předem napsané ve zdrojovém kódu a poznámkách. Samozřejmě typicky pro Piráty občas zazní ta jedna hláška, co člověka úplně znejistí, o nějakém vystupování z NATO prostě vůbec nemluvme, i když chápu kontext, tak to fakt není myšlenka pro dnešní ČR, ale oni si to Piráti taky velmi dobře uvědomují a správně na to zareagovali,“ zmínil Jaroš. 

Andrej jako vždy, jak píše marketér Jaroš k hnutí ANO Andreje Babiše, maká dnem i nocí a zachraňuje národ. „Lithium už prakticky vlastníma rukama vytěžil a vrátil lidu, přes odpor ještírků chce co nejrychleji udělat tu vládu, aby mohl přidat důchodcům pět set korun – hraje to zase skvěle, s takovou bude velmi velmi těžké ho příště dostat pod 30 procent, jestli ne pod 40. A zase mu k tomu demokratické strany pomáhají, jak můžou,“ poznamenal Jaroš.

ODS pak podle něj kráčí poměrně důstojně a pevně. „Zlobivé dítě Klausů se daří před návštěvami schovávat v kamrlíku pod schody s pevně nasazeným roubíkem, časem se ale z pout osvobodí a ještě začne legrace, nicméně alespoň se nejedná o stranu na negativní trajektorii,“ myslí si. A SPD? „Co vyhřezlo z této strany, to ani neřeším. Tomio se evidentně poučil z rozpadu své první partaje a vsadil na to, že poslanecký klub s průměrným IQ 60 bude věrný pánovi, který každý den do klece nosí jídlo a občas postaví hůhuláka; uvidíme, kdy si jeho poslance rozeberou jiné strany či rozličné léčebné ústavy,“ zakončil svůj výčet Jaroš.

Celkově je to, jak uzavírá, po týdnu dost smutný obrázek. „Nepochybujme, že se Babišovi nakonec podaří vládu nějak splácat, ale dívejme se výhradně na dvě věci. 1. Jak dlouho ta vláda vydrží a o kolik by v případných volbách posílilo ANO, 2. Jak dáme případné vítězství občana Zemana a co proti němu ještě můžeme udělat. To jsou otázky, které doporučuji každému demokraticky uvažujícímu voliči. Omlouvám se, jestli zním o trošku pesimističtěji než před týdnem, ale chování tradičních stran mě opravdu znervózňuje, takhle by ten cirkus neskončil dobře,“ uzavřel svůj první text Jaroš.

Ve druhém textu se pak Jaroš věnuje návrhu předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, jenž vyzýval ostatní politické strany, aby nezvolily předsedu Sněmovny a vládla tak dál vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD). 

„Podívejte, pane Kalousku, mě asi nikdo nemůže označit za kovaného babišistu. Ale i já prostě musím (a chci) respektovat výsledek demokratických voleb. Babiš si, ať se nám to líbí, nebo nelíbí, tu vládu zaslouží. Vyjadřuje to vůli největšího množství voličů. Když budete pokračovat v těch svých machinacích (protože takhle to bude vnímat normální člověk), tak Babiše doženete v příštích volbách na 40 procent,“ sdělil Jaroš.

„A je to mimochodem důkaz, že i opravdu chytrý chlapík jako pan Kalousek už je dneska pro svou stranu toxický. Podle mého názoru už nikdo ze staré gardy nemůže Babiše porazit. Pokud je ANO v příštích volbách k poražení, dokážou to jen noví politici a nové tváře. Vidíte to taky tak?“ uzavřel otázkou.

Celé příspěvky Martina Jaroše:

Takže strany a jejich hodnocení po týdnu. Celkově je až neuvěřitelné, jak všechny strany pokračují v přeně tom chování, které je dovedlo tam, kde teď jsou. Jejich další osud je asi tímto týdnem přesně vystižen, ne-li zpečetěn.

1. ČSSD. První sjezd na řešení krize si dali už na duben 2018, opakuji na duben 2018, čímž opět dokazují, že ČSSD je mentálně a procesně pevně ukotvena v 19. století. Junáci moji, to je zhruba tempo, kterým se staví české dálnice, takhle jste to vedli těch posledních 25 let, ale na moderní politiku to nestačí. Navíc ve straně probíhá totální zombie apokalypsa, k mršině se zase stahují staří pardálové, promiňte chtěl jsem říct kojoti a hyeny, Paroubek a spol. - to je téměř nezvladatelná situace.

2. STAN - Strana chytrých a poctivých lidí, kteří se z nějakého důvodu rozhodli být zcela neviditelní a hlavně probůh nijak neovlivňovat dění. Slyšel jste o nich někdo minulý týden? Poté, co je volby na dva dny vytáhly do nevítané záře reflektorů, se jim podařilo zalézt zpátky do nor a věnovat se té poctivé černé uhlířině nebo co to vlastně dělají. To je o hubu, přátelé!

3. Topka - Zde vidíme divoké kopy v agónii, asi jako když moje babička jednou usekla hlavu krocanovi a on ještě minutu chodil kolem a měl horší kecy než předtím. Ale vážně, já vím, že strašně morálně bojujete proti Babišovi (kterého jste spolu s ODS vytvořili), ale běžný volič si vaše obstrukce vysvětlí tak, že prostě nechcete přijmout porážku a že nepřestanete intrikovat, dokud budete ve sněmovně. A příště dá Babišovi o to víc hlasů, to vám garantuju, vy pořád krmíte obludu, která vás pohltí. Střelba do vlastních spojenců v podobě Pirátů taky moc nepomůže. Takže opět tu máme stranu, která se chce kouknout pod těch pět procent, jak to tam vypadá.

4. Piráti - Zatím velmi dobrá show, ve které podává hvězdný výkon Ivan Bartoš, často nejjasnější hlas rozumu (!) z tzv. demokratických politiků. Skvělé PR, navíc jak jsou noví, tak ještě reportují na Facebooku, i když jdou jenom na záchod, ale to je dobře, to je ta transparentnost. Lidi, kteří viděli Piráty jako nějaké romantické rebely, jejich pragmatismus občas zaskočí. Já jsem si ale už dřív všiml, že rebelství Pirátů je takového spíš matfyzáckého typu, takže nebuďte překvapení, lidi, bylo to už předem napsané ve zdrojovém kódu a poznámkách. Samozřejmě typicky pro Piráty občas zazní ta jedna hláška, co člověka úplně znejistí, o nějakém vystupování z NATO prostě vůbec nemluvme, i když chápu kontext, tak to fakt není myšlenka pro dnešní ČR, ale oni si to Piráti taky velmi dobře uvědomují a správně na to zareagovali.

5. ANO - Andrej jako vždy maká dnem i nocí a zachraňuje národ, lithium už prakticky vlastníma rukama vytěžil a vrátil lidu, přes odpor ještírků chce co nejrychleji udělat tu vládu, aby mohl přidat důchodcům pět set korun - hraje to zase skvěle, s takovou bude velmi velmi těžké ho příště dostat pod 30 procent, jestli ne pod 40. A zase mu k tomu demokratické strany pomáhají, jak můžou.

6. ODS - zatím kráčí poměrně důstojně a pevně; zlobivé dítě Klausů se daří před návštěvami schovávat v kamrlíku pod schody s pevně nasazeným roubíkem, časem se ale z pout osvobodí a ještě začne legrace, nicméně alespoň se nejedná o stranu na negativní trajektorii.

7. SPD - Co vyhřezlo z této strany, to ani neřeším. Tomio se evidentně poučil z rozpadu své první partaje a vsadil na to, že poslanecký klub s průměrným IQ 60 bude věrný pánovi, který každý den do klece nosí jídlo a občas postaví hůhuláka; uvidíme, kdy si jeho poslance rozeberou jiné strany či rozličné léčebné ústavy.

Celkově je to po týdnu dost smutný obrázek. Nepochybujme, že se Babišovi nakonec podaří vládu nějak splácat, ale dívejme se výhradně na dvě věci - 1. jak dlouho ta vláda vydrží a o kolik by v případných volbách posílilo ANO, 2. jak dáme případné vítězství občana Zemana a co proti němu ještě můžeme udělat. To jsou otázky, které doporučuji každému demokraticky uvažujícímu voliči. Omlouvám se, jestli zním o trošku pesimističtěji než před týdnem, ale chování tradičních stran mě opravdu znervózňuje, takhle by ten cirkus neskončil dobře.

---

Podivejte, pane Kalousku, mě asi nikdo nemůže označit za kovaného babišistu. Ale i já prostě musím (a chci) respektovat výsledek demokratických voleb. Babiš si, ať se nám to líbí nebo nelíbí, tu vládu zaslouží. Vyjadřuje to vůli největšího množství voličů. Když budete pokračovat v těch svých machinacích (protože takhle to bude vnímat normální člověk), tak Babiše doženete v příštích volbách na 40 procent.

A je to mimochodem důkaz, že i opravdu chytrý chlapík jako pan Kalousek už je dneska pro svou stranu toxický. Podle mého názoru už nikdo ze staré gardy nemůže Babiše porazit. Pokud je ANO v příštích volbách k poražení, dokážou to jen noví politici a nové tváře. Vidíte to taky tak?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…