Pane Maďare, co to máte? Novináři trápí Babišova epidemiologa. A nejde o COVID

11.08.2020 10:35

Epidemiolog Maďar, který po Romanu Prymulovi převzal řízení celostátního boje proti Covidu 19, se nechal v rozhovoru pro Echo24 slyšet, že spousta lidí si žila nad poměry vzhledem ke svým příjmům. Čímž vzbudil nevoli Andreje Babiše. Ale na internetu si lidé povšimli, že Maďar mluví o životě nad poměry, ale na fotografiích má na ruce hodinky za 200 000 Kč.

Pane Maďare, co to máte? Novináři trápí Babišova epidemiologa. A nejde o COVID
Foto: Repro Rastislav Maďar
Popisek: Epidemiolog Rastislav Maďar

Epidemiolog Rastislav Maďar výrokem „Spousta lidí si žila nad poměry vzhledem ke svým příjmům, myslela si, že mít se dobře je základní lidské právo. A to není,“ pobouřil nejen některé obyvatele naší země, ale také některé zástupce z řad politické reprezentace.

Anketa

Podporujete záměr EU, aby muž musel být dva měsíce povinně na rodičovské dovolené (Jinak by se zkrátila doba čerpání) ?

hlasovalo: 9768 lidí

„Jeho výrok rozhodně nebyl vhodný, pro někoho může být dokonce urážlivý. Pan Maďar by se neměl vyjadřovat ke všemu jako nějaký politik. Hlavně bych mu doporučil omezit mediální výstupy. K ničemu tím rozhodně nepřispívá. Jeho úkolem je řešit epidemiologickou situaci v naší zemi a rozhodně nemá poučovat lidi ve věcech, kterým evidentně nerozumí,“ prohlásil pro naše médium kupříkladu Andrej Babiš.

„Výroky pana Maďara jsou zcela mimo rámec kompetencí, které náleží jeho pozici,“ mínila poslankyně Jana Černochová a dodala, že hodnotit, kdo má žít na jaké úrovni, mu skutečně z titulu funkce nenáleží. „Pokud jde o jeho soukromý názor, nechť jej prezentuje mezi svými, ale ne v médiích. Je stále jen úředníkem, nikoliv politikem,“ pravila a pokládala Maďarova slova za další znak neorganizovaného přístupu vlády.

A Zdeněk Strnad, šéfredaktor serveru Flowee, si povšiml ještě jedné věci, která na Maďarova slova vrhá stín. Totiž, že na svém webu má Rastislav Maďar fotografii a na fotografii hodinky, které identifikoval jako značku Breitling. Dle katalogu této firmy jsou její nejlevnější stroje prodávány za bezmála 65 tisíc korun, Strnad ovšem identifikoval hodinky na Maďarově ruce za model, který se prodává za přibližně 200 000 korun. Což zběžný pohled do katalogu potvrzuje.

Strnad Maďarovi v dobrém doporučuje, že pokud hodlá hovořit o tom, kdo si žije nad poměry, neměl by se takto na své stránce reprezentovat. Doplnil, že pokud Maďar hodinky koupil v thajském Bangkoku za 20 dolarů, tedy že se jedná o podvrh, tak se omlouvá.

Novinář Jan Hrbáček přidal ještě další fotografii epidemiologa, opět s hodinkami vyhlášené značky.

Maďarův hodinkový vkus v souvislosti s jeho názory kritizovala i Petra Macková, manželka bývalého poslance ODS Miroslava Macka. „Pan Maďar kritizoval, že jsme si žili nad poměry. Já teda nevím, ale na jeho poměry asi bude mít málokdo. Na hodinky má teda vkus skvělý, tyhle Breitlingy přijdou na lidových 200 tisíc Kč. A víte, na co se určitě těší? Až bude očkování proti covidu, to si bude moct dovolit ještě dražší modely,“ usoudila.

Ke komentářům se přidal i přírodovědec Ivan Holoubek s poznámkou, že se může jednat o napodobeninu. Ale Macková odporovala, že i jezdí do Thajska a tam si koupit imitaci je pořád dost nad poměry.

Rastislav Maďar se dle své stránky zabývá epidemiologií už od roku 1997, vede neziskovku International Humanity, Koalici proti očkování a je též vedoucím Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty v Ostravě a přednáší na univerzitách v České republice, Slovensku, ve Finsku a v Estonsku. Je také vášnivý cestovatel, podle životopisu procestoval více než 90 zemí na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy, o některých z nich napsal cestopisy.

A na svých stránkách má i toto video o očkování děložního čípku, zhotovené pro stránku Mimibazar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…