Pane Ransdorfe, vždyť ten člověk byl šestkrát odsouzen, píší noviny o Huňkovi, kterému poslanec prý naletěl

12.01.2016 7:21

Na osobu Vladimíra Huňka, jenž zapletl komunistického europoslance Miroslava Ransdorfa do švýcarské kauzy, se zaměřily dnešní Hospodřáské noviny.

Pane Ransdorfe, vždyť ten člověk byl šestkrát odsouzen, píší noviny o Huňkovi, kterému poslanec prý naletěl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf

Ransdorf se společně se třemi Slováky snažil Huňkovi pomoct v jedné ze švýcarských bank s odblokováním účtu, který zde Huněk údajně vlastní. Švýcarská policie však muže zadržela a následně i obvinila. Podle Hospodářských novin nejsou však muži první, kteří na pohádkový příběh stamilionů z čokoládovny Nestlé Huňkovi naletěli. 

„Z nových dokumentů, které nyní HN získaly, vyplývá, že Huněk svůj příběh vypráví nejméně od roku 2009. Tvrdí v něm, že získal rozsáhlé dědictví po tetě ze Švýcarska a také podíl v čokoládovně Nestlé. A lidé mu zřejmě stále věří,“ píší noviny.

Huněk prý v minulosti ovlivnil například podnikatele Vladimíra Víta, který si na základě Huňkových informací napůjčoval od úvěrových společností na koupi tří aut. Huněk však následně splátky neplatil a Vít se dostal do problémů. Huněk za svou vymyšlenou báchorku o penězích ve Švýcarsku dostal čtyři roky vězení. 

„Poté, co se Huněk dostal na svobodu, se mu stejným příběhem podařilo ‚dostat‘ i Miloslava Ransdorfa. Ten je však dodnes přesvědčen, že se obětí podvodníka nestal. Huněk byl podle Ransdorfa v tíživé situaci,“ informují noviny. 

Huněk v současné době hraje mrtvého brouka. Ve svém domě v Libomyšli na Berounsku neotevírá, na schůzku nedorazil. 

„Soudy Vladimíra Huňka v posledních 15 letech odsoudily minimálně šestkrát. V roce 2007 odešel od soudu s tříletým trestem vězení. A i když byl poté podmínečně propuštěn, dopustil se dalšího podvodu. Za něj byl, jak již bylo uvedeno, v roce 2011 odsouzen ke čtyřem rokům vězení,“ dodávají také noviny. Ty sehnaly i vyjádření soudce Pavla Houdka, který tvrdí, že Huněk patří do vězení, aby společnost byla uchráněna od další trestné činnosti. 

„Policisté před několika týdny začali prověřovat i další případ, ve kterém se Huňkovo jméno objevilo. Kvůli pokusu o podvod na něj bylo na policii v Berouně podáno trestní oznámení. Týdeník Respekt uvedl, že se Huněk pokusil vylákat půjčku a prokazovat svůj majetek opět dokumenty o zamrzlém kontu s obří sumou v Kantonální bance Curych. Oznamovatelé ale údajně zjistili kolem papírů vážné nesrovnalosti. Vyšetřovatelé se k případu vyjádřit nechtějí,“ uzavírají noviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…