Pane Sobotko, udělejte pořádek v televizi. Předseda SPO vyzval premiéra přímo

30.11.2014 16:07

Senátor a předseda Strany práv občanů Jan Veleba míní, že je načase, aby premiér Bohuslav Sobotka přestal zavírat oči před manipulativním vysíláním veřejnoprávní České televize. A tak skrze ParlamentníListy.cz vyzývá předsedu vlády, aby za nastalou situaci převzal odpovědnost a začal konat.

Pane Sobotko, udělejte pořádek v televizi. Předseda SPO vyzval premiéra přímo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Veleba na úvod premiérovi připomíná, že veřejnoprávní televize dlouhé týdny útočí na prezidenta Miloše Zemana, což dokládá například to, že hlavní zpravodajský prostor zaujímají převážně negativní zprávy vůči české hlavě státu.

Neobjektivita zpravodajství ovšem není podle senátora to nejhorší. Veleba považuje za mimořádně nebezpečnou tu skutečnost, že se Česká televize svým přístupem pasuje v podstatě do role svolavatelů a organizátorů bezprecedentní negativní kampaně vůči hlavě státu. Jinými slovy se údajně snaží manipulovat s míněním občanů.

Celý text k přečtení ZDE

„Očekával bych, pane premiére Bohuslave Sobotko, že se k těmto zcela zřetelným protidemokratickým procesům našeho nejvlivnějšího média, které je navíc financováno z koncesionářských poplatků občany a vedle toho státem, nějakým způsobem postavíte. Byla by to totiž vizitka silného premiéra,“ píše Veleba a přemítá nad tím, zda je toho předseda vlády vůbec schopen.

Doposud totiž podle senátora nehnul ani prstem a mlčí. Tímto alibistickým přístupem se tak nepřímo podílí na krajně negativních procesech ve veřejnoprávní ČT a potažmo celé společnosti.

„Pane premiére, nesete svůj díl zodpovědnosti. Vyzývám Vás, abyste se k tomuto problému jasně postavil a začal konat. V opačném případě se obávám, že si hrajete s ohněm,“ vzkazuje Veleba Sobotkovi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…