Pane prezidente Zemane, hlásíme se do zbraně! napsal Marek Obrtel na Hrad

29.07.2015 8:11

Velitel takzvaného ,,1. československého praporu v záloze", Marek Obrtel, odeslal minulý týden dopis prezidentovi Miloši Zemanovi. V něm jej informuje o vzniku jejich praporu a o jeho poslání, kdy chtějí bránit republiku před nebezpečím, že bude zavlečena do cizí války za cizí zájmy. Tomu chtějí zabránit, jak Obrtel píše.

Pane prezidente Zemane, hlásíme se do zbraně! napsal Marek Obrtel na Hrad
Foto: Archiv M. Obrtela
Popisek: MUDr. Marek Obrtel

„V souvislosti s nárůstem nelegální imigrace do Evropy a jejího směřování také k nám, jste před několika dny uvedl, že možná přijde doba, kdy budete muset na ostrahu hranic povolat armádu. V médiích rovněž prosákly informace o možné pozemní cestě islamistů mezi Evropou a Sýrií přes Srbsko a Maďarsko, což nutně znamená, že i naše území musí sloužit jako tranzit těmto nelegálním osobám, které mají nebo chtějí mít co do činění se strukturami Islámského státu,“ píše v úvodu listu Obrtel, který vešel do povědomí veřejnosti tím, že vrátil vyznamenání získaná za účast v misích NATO z důvodu studu za tuto zločineckou organizaci.

„My, členové Iniciativy Českoslovenští vojáci v záloze proti válce, jsme se sdružili, abychom naplnili slova přísahy, kterou jsme skládali jako vojáci,“ píše Obrtel hlavě státu s tím, že si současně uvědomují závažnost situace, ve které se vinou imigrační vlny nachází naše společnost. „Chceme pomoci čelit rizikům z toho vyplývajícím,“ dodal.

Celý text dopisu ZDE.

Hlavu státu zároveň seznamuje s příslušníky záloh. Podle něj jsou to lidé různého věku, nikoliv aktivní vojáci nebo mladí branci. „Ať jsme sloužili jako příslušníci armády nebo jako pohraničníci, máme zkušenosti z vojenské služby. A tyto zkušenosti jsme schopni pro potřebu naší země nabídnout. Je sice možné prostě povolat do armády některé občany, ale na to ještě není naše společnost připravena a vyvolalo by to pravděpodobně zbytečné emoce,“ uvedl.

Podle Obrtele ještě není nasazení armády na hranici nezbytné. Zatím dle jeho slov budou dostačovat neozbrojené hlídky, které budou provádět monitoring terénu, sledovat pohyb cizích osob a ve spolupráci s Policií ČR bránit jejich nežádoucímu volnému vstupu na území našeho státu. 

„Pane prezidente, je mezi námi už nyní mnoho těch, kteří budou schopni a ochotni k výkonu takovéto služby nastoupit jako dobrovolníci; a další záložáky jsme schopni pro tuto službu postupně získávat. Nabízíme svoji pomoc při ostraze hranic. Přísahali jsme věrnost vlasti a jsme připraveni svoji přísahu naplnit,“ uzavřel Obrtel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…