Pane prezidente, stojíme za vámi. Internetem se šíří skupina na podporu Zemana

04.11.2014 12:23

O internetu se říká, že je tradiční doménou Karla Schwarzenberga a odpůrců Miloše Zemana. I zde lze ale najít skupiny, které stojí na straně Hradu, a to i v poslední kauze poněkud svéráznějších Hovorů z Lán.

Pane prezidente, stojíme za vámi. Internetem se šíří skupina na podporu Zemana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lidé si chtěli potřást rukou s prezidentem

Anketa

,,Kunda, hovno, zkurvili". Taková slova použil v přímém rozhlasovém přenosu prezident Miloš Zeman. Co vy na to?

hlasovalo: 52773 lidí

Skupina se jmenuje „Souhlasíme s výroky pana prezidenta Miloše Zemana“ a během jedné noci od založení v pondělí večer získala již více než 500 členů. Zakladatel skupiny na úvod vysvětlil: „Od rána neslyším v médiích nic jiného než to, jak jsou občané pobouřeni výroky pana prezidenta.
Chci, aby naše skupina dala veřejně najevo, že tomu tak není a pan prezident má naše jednoznačné ano,“ píše.

Náhled na stránku skupiny ZDE.

Jedna z prvních sympatizantek vznik skupiny kvitovala: „Podporuji svého prezidenta a zbrojím proti prolhaným a úplatným českým novinářům.“ „Jsem rád, že konečně máme prezidenta, co se nebojí říct svůj názor a věci pojmenovat pravým názvem,“ psal další.

První debata se ve skupině rozproudila o výroku ministryně Michaely Marksové, která uvedla, že ji prezident velmi překvapil, a pokud jde o hodnocení skupiny Pussy Riot, tak s ním absolutně nesouhlasí.

Mezi účastníky se objevili i tací, kteří uváděli, že s prezidentem Zemanem zdaleka ve všem nesouhlasí, ale uráží je neustálé napadání hlavy státu ze strany médií.

Před půlnocí se pak objevila informace o možnosti podepsat na prezidentovu podporu petici, o které se ve skupině už předtím diskutovalo. Měl to být protipól petice aktivisty Jana Šinágla, který doporučoval zažalovat prezidenta republiky pro vlastizradu.

Petice na Zemanovu podporu k podepsání ZDE.

V úterý ráno zakladatel skupiny poznamenává, že v médiích se objevují zprávy, kterak na Facebooku vznikají skupiny požadující odvolání prezidenta, ale o jeho stoupencích není nikde ani slovo.

Jedna z disktujících pak poděkovala prezidentovi, že jí, která neumí anglicky, vysvětlil, co to vlastně to Pussy Riot znamená. „Proboha, řekl jen překlad! Copak Zeman může za to, jak se ony nazvaly? Už dávno nám to mohli sdělit novináři, nebo jejich příznivci, kteří s PR, nevím kolik let už, pořád otravujou,“ poznamenala dále k bouři, kterou Zemanova slova vyvolala.

„Myslím, že Miloš Zeman se dobře baví a mnoho ubožáčků zatrpklých se smaží ve vlastní šťávě,“ soudí další z diskutujících. Nejlepším vtipem, který prezident v Hovorech z Lán pronesl, byla podle něj vyjádřená touhla vlísat se do pražské kavárny.

Dorazil i ohlas ze Slovenska, jehož autorka Čechům vzkazuje, že by si měli vážit toho, koho mají na Hradě. „My Slováci si musíme stydět za to, co máme na Hradě. Je to zaprodaný řiťolezec. Kéž by bylo takových prezidentů víc,“ píše.

Další čtenář se zamyslel, „proč pravdoláskaři až tak moc hysterčí nad uvolněným projevem Miloše Zemana“. Pak prý zjistil, že to bylo proto, že sáhl na Pussy Riot, které dostaly „Cenu Václava Havla za kreativní disent“ a staly se tedy nedotknutelnými. „Aspoň víme, co se asi odehrávalo v bytových divadlech chartistů,“ poznamenává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…