Pane prezidente, už to rozsekněte. Aktivisté budou v Lánech prosit o předčasné volby

22.06.2013 17:05

Zástupci několika iniciativ a hnutí se otevřeným dopisem obrátili na prezidenta Miloše Zemana, aby rázně zasáhl do současné vládní krize. Jediným řešením jsou podle nich předčasné volby. Dopis chtějí Zemanovi předat v pondělí 23. června na zámku v Lánech.

Pane prezidente, už to rozsekněte. Aktivisté budou v Lánech prosit o předčasné volby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sám Zeman bude do fondu přispívat zhruba třetinou prezidentského platu

"Obracíme se na Vás s výzvou, abyste udělal maximum pro vybřednutí České republiky z politického bahna a vrátil tím občanům naději v obnovení důvěry k parlamentnímu systému, k demokracii s reálnou možností ovlivňovat politický život," píše se v dokumentu.

Zítra navíc aktivisté míří přímo do Lán, kde své požadavky podpoří veřejnou akcí. Signatáři dopisu kritizují česká média, která podle nich neinformují, nýbrž vytrvale formují. To je podle nich jedním z důvodů, proč si nejsou jistí, zda je vůbec možné dosáhnout v co nejkratším čase předčasných parlamentních voleb.

Zástupci iniciativ si stojí za tím, že sestavování vlády by mělo být zejména rychlé a konstruktivní, srozumitelné občanům a mělo by vést k předčasným volbám. V těch spatřují oprávněný požadavek voličů a jedinou možnost, jak "přerozdáním karet pozměnit chování politiků". "Není možné voliči pohrdat. K volbám, politickým stranám, budou voliči přistupovat na základě zkušeností z průběhů sestavování nové vlády," uvádí dokument.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…