Pane řediteli Dvořáku, odstupte. Internetem letí petice kvůli prezidentské cenzuře

29.11.2014 15:05

Nespokojenost s tím, jak Česká televize plní své poslání pravdivě, vyváženě a objektivně informovat, neustále sílí. Lidé se spojují na internetu a kvůli poslednímu „průšvihu“ ČT vznikla nová petice. Za prokazatelnou cenzuru projevu prezidenta republiky požaduje okamžité odstoupení jejího generálního ředitele Petra Dvořáka.

Pane řediteli Dvořáku, odstupte. Internetem letí petice kvůli prezidentské cenzuře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

V petici se píše, že Česká televize, kterou Petr Dvořák řídí už tři roky, se dopustila cenzury projevu prezidenta Miloše Zemana, když z něj vystřihla jméno kontroverzního miliardáře Zdeňka Bakaly.

„Cenzura ve státoprávní televizi je zcela skandální počin, pro který neexistuje omluva a který v nás, televizních divácích a plátcích daní, z nichž žijete, vyvolal zděšení,“ uvádějí autoři.

Celý text petice ZDE:

„My, televizní diváci, máme oprávněné obavy, že nešlo o jediný případ cenzury. K cílenému ovlivňování veřejného mínění skrze cenzory může docházet denně,“ píše se dále.

Vzhledem k tomu, že cenzura je podle petentů zcela neslučitelná s demokracií, která je základním principem této společnosti, žádají od Petra Dvořáka okamžitou rezignaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…