Pane řediteli, kdo si za ten nechutný trapný škvár namastil kapsu? vzkázal šéfovi ČT poslanec. Odstranění Zemanova penisu a varlat v televizi má dohru

25.11.2014 14:25

Program ČT 1 v pondělí v 20.55 odvysílal satirický pořad Pečený sněhulák a v něm části Pravda o Miloši Zemanovi I. - IV., kde tvůrci analyzují, proč se prezident vyjadřuje v poslední době vulgárně. Pořad ostře zkritizoval poslanec ČSSD Richard Dolejš.

Pane řediteli, kdo si za ten nechutný trapný škvár namastil kapsu? vzkázal šéfovi ČT poslanec. Odstranění Zemanova penisu a varlat v televizi má dohru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V pořadu se objevilo, že prezident Zeman dle Vesmírných lidí propaguje Vesmírné rodidlo (zobrazeno jako kosočtverec). Nakonec pořad došel k závěru, že Zeman projde procesem odstranění penisu a varlat a následné změny pohlaví.

Co bylo ve zmiňovaném pořadu? Čtěte ZDE

„Tento pořad jsem bohužel měl tu čest na České televizi vidět a nevěřil jsem vlastním očím, za jaký amatérský škvár Česká televize utrácí peníze koncesionářů. Tento pořad není dle mých informací přímo z dílny ČT, ale je evidentně nakoupený od dodavatelské soukromé společnosti. Proto vyzývám ředitele ČT, ať zveřejní, kolik finančních prostředků tento pořad koncesionáře stál a kolik budou stát jeho další díly. Ať zveřejní smlouvy uzavřené s dodavatelskou firmou a zároveň proces, na jakém základě ČT vybrala zrovna tohoto dodavatele. Dle mého názoru si zase někdo za tento trapný škvár dobře namastil kapsu. Myslím, že za odvysílání a nakoupení toho nechutného pořadu by v ČT měla být vyvozena osobní odpovědnost. Ten, kdo rozhodl o vynaložení finančních prostředků na jeho nákup, by měl tento pořad zaplatit ze svých prostředků,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Richard Dolejš.

Takto amatérský, vulgární, tendenční, hloupý a nevkusný pořad nepatří na obrazovku

„Takto amatérský, vulgární, tendenční, hloupý a nevkusný pořad nepatří na obrazovku veřejnoprávní ČT. Jako koncesionář to považuji za mrhání veřejnými prostředky a totální selhání odpovědných manažerů ČT. Nemám nic proti politické satiře, ale tento pořad s ní nemá nic společného, protože je svým amatérským a nechutným charakterem značně za hranou. Zmíněný pořad svou úrovní a zaměřením patří spíš na internet nebo do komerčních médií. Rozhodně nelze tolerovat jeho dotování z peněz daňových poplatníků, v případě ČT koncesionářů. Proto by se tímto případem měla urychleně zabývat Rada ČT, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání a příslušná sněmovní mediální komise. Dále by stálo za zvážení udělat hloubkovou kontrolu hospodaření České televize a do budoucna zvážit možnost, aby hospodaření ČT podléhalo přísnější kontrole,“ dodal Dolejš.

Pondělní satirický pořad Pečený sněhulák se aktuálně pustil do našeho prezidenta s vervou nebývalou. Kolem sedmi minut ostrých narážek na Miloše Zemana začalo dotazem, zda prezident trpí hormonální disbalancí, má krizi identity, nebo je jen hulvát. Další obraz ukazuje, že první muž ČR může být nové vtělení, Aštar Zeman, který se podle autorů satiry zabydluje v lidském těle a jehož příznak je třeba právě vrávorání v případě odemykání pokladnice s korunovačními klenoty.  Vyřčená „kunda“ je prý „vesmírné rodidlo“.

Rozpočet České televize za rok 2013 byl 7, 060 miliardy a pro rok 2014 je 7,054 miliardy korun.    

reklama

autor: Lukáš Petřík

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…