Paní Merkelová, a nebude ten Macron spíš pudlík Německa, zeptal se novinář. Přečtěte si, co na to kancléřka

29.04.2017 15:09

Německá kancléřka Angela Merkelová ve vystoupení před novináři jasně podpořila Emmanuela Macrona před druhým kolem francouzských prezidentských voleb. Následně odpověděla na otázku, zda se z Macrona nestane jen „německý pudl“.

Paní Merkelová, a nebude ten Macron spíš pudlík Německa, zeptal se novinář. Přečtěte si, co na to kancléřka
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

Agentura Reuters přinesla informace ze setkání německé kancléřky Angely Merkelové s novináři. Nejmocnější dáma Evropské unie před druhým kolem francouzských prezidentských voleb jasně podpořila středolevicového kandidáta Emmanuela Macrona. Je přesvědčena, že to bude dobrý prezident. Merkelová doufá, že porazí nacionalistku Marine Le Penovou.

Celý článek v angličtině naleznete zde

„Nemám vůbec pochyb o tom, že Macron bude, pokud vyhraje, v což velmi doufám, silným prezidentem,“ prohlásila německá kancléřka. Dáma si je podle vlastních slov vědoma také toho, že Macron volá po uskutečnění evropských reforem, přičemž ne všechny se budou Německu líbit. Spor se pravděpodobně povede o to, zda má Německo platit víc do společné evropské kasy. Merkelová tyto otázky odsouvá na dobu po volbách, k nimž v Německu dojde v září.

Odpovídala také na otázku, zda se Macronovi podaří přesvědčit francouzské voliče, že není jen „německým pudlíkem“? Merkelová otázku smetla ze stolu. „Tento termín je prostě absurdní,“ odvětila novináři s tím, že vztahy mezi Francií a Německém jsou dobré.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …