Páni ministři, to snad ne. Babiš a ČSSD se předhánějí v blbostech, zhrozil se předseda strany

09.06.2014 13:11

Podle předsedy Věcí veřejných Jiřího Kohouta se hnutí ANO a ČSSD předhání ve stupiditách – a upozorňuje na nový plán Sobotkovy vlády, který chce prý jen vycucnout kapsy podnikatelům.

Páni ministři, to snad ne. Babiš a ČSSD se předhánějí v blbostech, zhrozil se předseda strany
Foto: VV
Popisek: Předseda Věcí veřejných Jiří Kohout

„Podnikatelé mají strach z července. ANO a ČSSD se předhání ve stupiditách. Neuplynul ani měsíc a na scéně se objevil další šílený plán Sobotkovy vlády, resp. ministerstva práce a sociálních věcí. Nejedná se ale o nic jiného, než o další vycucnutí kapes podnikatelů,“ píše na svém profilu na ParlamentníchListech.cz předseda VV Jiří Kohout.

A vyjmenovává, co za minulé měsíce vláda vymyslela. „V dubnu přišel Andrej Babiš s plánem na speciální daň z pohonných hmot, kterou by obral miliony řidičů. V květnu zase unikl z jeho ministerstva návrh na zrušení slevy na dani živnostníkům, který pak ministr raději zahrál do autu, když viděl, jaká se proti tomu zvedla vlna nevole. V červnu, tedy dnes, Hospodářské noviny přišly s informací, že se rodí se plán na to, aby podnikatelé odváděli vyšší sociální pojištění,“ varuje Kohout, který se prý bojí, co přijde v červenci.

Podle něj to totiž ministři Sobotkovy vlády snad nemohou myslet vážně. „Ohánět se starostlivostí o to, aby současná generace podnikatelů měla při nástupu do důchodu dostatečně vysokou penzi a aby nebyla postižena chudobou, mi přijde jako falešná hra. Podnikatelé a živnostníci jsou na státu nezávislí, navíc v dnešní době rozvinutých penzijních připojištění není důvod se starat o výši důchodů těch lidí, kteří se o sebe dokáží postarat sami,“ míní předseda VV.

„Včera se na tiskové konferenci Babiš bil v prsa, kolik auditem objevil po Kalouskovi na ministerstvu zakázek bez výběrových řízení. Éterem létají odkloněné miliardy, tak proč nepoužijete do systému tyto peníze, proč chcete jen holit podnikatele? Jestli chce Sobotkova vláda snížit nezaměstnanost na 400 tisíc, ze současných cca 600 tisíc, tak přes padlé podnikatele cesta k úspěchu opravdu nevede,“ varuje Kohout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…