Páni novináři, tohle nečtěte: Průzkum, který vám bude Donald J. Trump připomínat znovu, znovu a znovu

07.03.2017 10:44

Po celou dobu prezidentské kampaně pálila mainstreamová média po Donaldu Trumpovi „ostrými“ a neustala v této své oblíbené aktivitě ani po jeho zvolení hlavou státu. Jak ale naznačuje aktuální průzkum, mnozí Američané jsou již z neustálých mediálních ataků na prezidentovu osobu znechuceni.

Páni novináři, tohle nečtěte: Průzkum, který vám bude Donald J. Trump připomínat znovu, znovu a znovu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Jak vyplývá z průzkumu IBD/TIPP, otevřené nepřátelství deníků The Washington Post, The New York Times či televize CNN vůči 45. prezidentu Spojených států se začíná běžným Američanům poněkud zajídat. V rámci dotazování uvedlo 55 % oslovených respondentů, že už mají předpojatého negativistického mediálního hodnocení veškerých Trumpových rozhodnutí dost. Jen o procento méně respondentů potom konstatovalo, že média v podstatě plní roli opoziční strany.

„Unavenost“ z neustálých ataků médií proti Trumpovi vyjádřilo 88 % republikánů, což se i přes překvapivě vysokou shodu dotazovaných sympatizantů, členů či přímo voličů republikánské strany dalo očekávat. Ještě možná zajímavější je skutečnost, že ve stejném duchu se vyjádřilo také 54 % respondentů, kteří se považují za nezávislé a nejsou skalními voliči republikánů ani demokratů. Většina z nich stejně tak věří, že média plní úlohu opoziční strany.

Celý text v angličtině najdete ZDE.

Anketa

Podporujete Babišovo EET v současné podobě?

57%
43%
hlasovalo: 3076 lidí

Průzkum byl realizován v období mezi 24. únorem a 4. březnem letošního roku a dotazováno v něm bylo telefonicky 909 respondentů. Průzkum podle svých autorů vykazuje odchylku maximálně tři procenta. Jak navíc uvádí John Merline na serveru Investors.com, společnost Media Tenor zjistila, že jen 3 % mediálních zpráv se v lednu stavěla k Trumpovi pozitivně. Ryze negativních bylo zaznamenáno 43 % a 54 % lze označit za neutrální.

Jak dále Merline píše, Trumpovo prezidentování hodnotí kladně sice jen 41 % veřejnosti a 53 % s jeho kroky a rozhodnutími nesouhlasí, přesto se těší prezident ve většině oblastí poměrně silné podpoře. Například jeho plán přijmout dalších 10 000 imigračních úředníků schvaluje 57 % veřejnosti, ještě o procentu větší podporu si získal jeho návrh na deportaci ilegálních přistěhovalců, kteří spáchali na území Spojených států trestný čin.

Trumpa navzdory mediální kampani podporují Američané i v jeho rozhodnutí nevpustit na omezenou dobu do Ameriky uprchlíky a občany sedmi muslimských zemí. „42 % Američanů potom hodnotí kladně Trumpovo vedení země, což je o dvě procenta lepší hodnocení, než které obdržel loni v říjnu Barack Obama. Průzkum dále ukázal, že 41 % Američanů považuje za největší bezpečnostní hrozbu ISIS a Al-Káidu. Na druhém místě se „umístilo“ Rusko se 27 %,“ uzavírá Merline.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…